Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5] lusterko, a dokładnie mocowanie z drzwi - urwane.

Nadwozie
ODPOWIEDZ
k0b
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C5] lusterko, a dokładnie mocowanie z drzwi - urwane.

Post autor: k0b » 22 lut 2012, 20:50

W ostatnią sobotę urwałem sobie sam lusterko. Chciałem je złamać, ale jakoś nic to nie dawało i przyłożyłem się do tego zbyt sumiennie.

Czy można to gdzieś kupić? a może skleić. Na chwilę obecną obwiązałem to taśmą, co prawda lusterko jest w pozycji na "stałe" no ale zbliża mi się przegląd i nie jestem tego pewny.
Obrazek

Na widocznym elemencie jest widnieje numerek 54572, czy z takim numerem zdziałam coś w servisie audi? Nie chcę wymieniać lusterka bo wszystko w nim chodzi. Na chwilę obecną można sterować z auta szkłem w lusterku.

Co poradzicie, na chwilę obecną nie specjalnie mi zależy aby lusterko się składało.

daniel1997

Post autor: daniel1997 » 22 lut 2012, 21:47

k0b, możesz profilaktycznie podkleić i spokojnie poszukać drugiego lusterka jak nie trafisz w tym kolorze to przełożysz obudowe swoją.

k0b
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: k0b » 22 lut 2012, 23:31

Dzieki za poswiecenie uwagi... ale czy taki klej bedzie trzymac na tyle mocno aby lusterko trzymalo poziom? Tam jest w srodku na tym bolcu jest sprzezyna dociskajaca lusterko do tego mocowania. Osobiscie myslalem o prowizorycznym rozwiazaniu - dwie nakretki i skrecic to razem jakas sruba. Co ty na to? Oczywiscie tylko na okres czasowy do przegladu bo nie mam rysykowac zycia dla glupiego lusterka i oszczedzac na kasie.

Awatar użytkownika
-=Rafal=-
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: -=Rafal=- » 22 lut 2012, 23:33

Kolego całe kompletne lusterko w intercarsie kosztuje chyba 184zł. I jest nawet duże. Więc opłaca Ci się kombinować? Będziesz miał lustro od polifta i to nowe :)

daniel1997

Post autor: daniel1997 » 22 lut 2012, 23:35

Osobiscie myslalem o prowizorycznym rozwiazaniu - dwie nakretki i skrecic to razem jakas sruba. Co ty na to? Oczywiscie tylko na okres czasowy do przegladu bo nie mam rysykowac zycia dla glupiego lusterka i oszczedzac na kasie.[/quote]

Myśle, że doskonałe rozwiązanie jak jest taka możliwość techniczna będzie stabilnie zamocowane <okok>

Awatar użytkownika
neever
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: neever » 23 lut 2012, 04:35

-=Rafal=- pisze:Kolego całe kompletne lusterko w intercarsie kosztuje chyba 184zł. I jest nawet duże. Więc opłaca Ci się kombinować? Będziesz miał lustro od polifta i to nowe :)
Przecież kolega ma polifta..

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja