[ A6 C5] Stuki w kole
[ A6 C5] Stuki w kole
Witam dzisiaj zauważyłem, że jak jadę powoli po dziurach to coś mi stuka przy kole przed kierowcą, tak samo na postoju jak się oprę nad kołem i zacznę przyduszać góra dół to coś stuka. Od czego zacząć szukania przyczyny.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
moje teoria przedniego zawieszenia
drążki to takie dududududuna na np źle ułożonej trylince, górne wahacze odzywają się bardziej na kocich łbach,czyli jakieś wyboje...
dolne wahacze- banan lubi skrzypieć
ale oby dwa raczej odzywają się właśnie na bujnięciach czyli np śpiących policjantach.
w przypadku kiedy właśnie ruszasz autem góra dół to któryś z dolnych bądź amorek.
jest bardzo łatwo sprawdzić w tym momencie co w trawie stuka
jeśli to amorek to najprawdopodobniej jest wylany bądź jak naciśniesz nie wraca auto powoli do góry tylko się bujnie.
dolne wahacze natomiast łatwo sprawdzić biorąc do ręki strzykawkę z olejem bądź wd40. bierzesz na początku wstrzykujesz (gdzie są gumy)np w banana i czekam 5 minut i jedziesz. jeśli nic się nie zmienia to "prostego" atakujesz strzykawką z igła
ale z Twojego opowiadania stawiam na amorka bądź górne jego trzymanie.
pzdr

drążki to takie dududududuna na np źle ułożonej trylince, górne wahacze odzywają się bardziej na kocich łbach,czyli jakieś wyboje...
dolne wahacze- banan lubi skrzypieć
![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
w przypadku kiedy właśnie ruszasz autem góra dół to któryś z dolnych bądź amorek.
jest bardzo łatwo sprawdzić w tym momencie co w trawie stuka
![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
jeśli to amorek to najprawdopodobniej jest wylany bądź jak naciśniesz nie wraca auto powoli do góry tylko się bujnie.
dolne wahacze natomiast łatwo sprawdzić biorąc do ręki strzykawkę z olejem bądź wd40. bierzesz na początku wstrzykujesz (gdzie są gumy)np w banana i czekam 5 minut i jedziesz. jeśli nic się nie zmienia to "prostego" atakujesz strzykawką z igła

ale z Twojego opowiadania stawiam na amorka bądź górne jego trzymanie.
pzdr