Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[sprzedawca] Oszust na forum!!!

Zablokowany
Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 17 lut 2012, 14:22

a mnie zastanawia jedno.gosc ma sobie dalej konto tutaj.ma wywalone na wszystko.Administracja mogleby chociaz zbanować taką osobe..
JA w kazdym razie oświadczam że kolega nie rozliczył sie ze mną i nadal jestem poszkodowany.
wiele osób an forum ma jakies ostrzeżenia za bzdury itp..A tutaj zero reakcji... :|

ArKos72

Post autor: ArKos72 » 17 lut 2012, 14:29

Poproś admina o udostępnienie IP i historii logowaĂą. Na tej podstawie można trafić do domu palanta i jak złożysz na Policji zawiadomienie, to po prostu dołączysz to i zaoszczędzisz czasu troszkę.
A ban powinien z mety polecieć na wszystko. Wykręcił wałek, zaloguje się jaki inny user i następny wykręci...

0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 17 lut 2012, 15:13

ArKos72, ale jeśli loguje się z jakiejś sieci osiedlowej to nie możesz dać bana na całe IP, bo nikt z tej sieci się z nami nie połączy... niestety...

ArKos72

Post autor: ArKos72 » 17 lut 2012, 16:36

Teoretycznie tak. W praktyce: chciałbyś żeby znowu kogoś przekręcił? To raz... Dwa: ile ludzi w takiej sieci osiedlowej korzysta z naszego forum? 2? 3? 5? Trzy: admin każdej sieci w tym osiedlowej, ma obowiązek archiwizowania logów przez okres 6 miesięcy, a skoro jest adminem, to jest też w stanie wskazać z palca abonenta swojej sieci po imieniu i nazwisku. Jest to wymóg nałożony przez ustawę prawo telekomunikacyjne o ile pamiętam. W każdym razie jest on w świetle prawa traktowany jako provider i provider ma taki obowiazek.
Szanuję Twój punkt widzenia... Domyslam się o co może chodzić.
Taki ban na sieć powisi ile? Miesiąc? Dwa? Wystarczy do czasu, jak misiaki wywleką bydle ze swojej dziupli i bana można zdjąć. To, że pocierpią za leszcza niewinne biedne żuczki z tej sieci, to oczywiście sprawiedliwe nie jest, ale dla dobra ogółu wybrałbym mniejsze zło. Tym mniejszym złem jest ban na taką sieć. Nie sądzę, aby stado ludzi z tej sieci jeździło A6-tkami i korzystało z tego forum. To oczywiście moje prywatne zdanie.

yoorki
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: yoorki » 17 lut 2012, 17:11

nie no ludzie...
jeśli przez tego gnoja ktoś inny ma "cierpieć" to już nie jest oki!
wcześniej czy później ktoś go przewiezie i to nie tak jak on innych tylko na tyle poważnie że gość zastanowi się przed następnym przekrętem trzy nie dwa razy.

0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 17 lut 2012, 17:54

ArKos72, oczywiście także szanuję Twój punkt widzenia <okok>
Podstawowym krokiem jest zgłoszenie sprawy na policję... nie trzeba ustanawiać precedensu... procedura jest prosta... przećwiczona przez wielu i co najważniejsze... skuteczna <okok>

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 17 lut 2012, 18:13

dajcie sobie spokoj z ustalniem teraz kary dla typa.ostatnie logowanie jakies 4 miechy temu.ma na nas wywalone.nie napisalem tego zeby wrocic do tematu ale po to zeby go zamknac.a admin moze nalozyc bana na IP jego komputera.na jego mail i tyle.
moze ja jak i inni oszukani ppoczuja sie lepiej jesli nei beda sie natykac na konto osoby ktora nas oszukala.

0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 17 lut 2012, 18:30

tomkom1, ale i tak będziesz 'natykał' się na jego posty...

Andrzej W
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Andrzej W » 10 mar 2012, 10:56

Mam pytanie takie czy jest taka możliwość ,żeby tego armaniego wykluczyć z klubu? A tak w nawiasie to jego oczy patrzą przekrętem.

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 10 mar 2012, 15:23

Andrzej W, jak widzisz nie ma chyba takiej mozliwosci...nadal stoimy w jednym rzędzie z nim jako równoprawni klubowicze hehe.....i on i my mozemy sie nazwac klubowiczem a6klubu...

Awatar użytkownika
gryfi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: gryfi » 15 mar 2012, 21:14

tomkom1 pisze:Andrzej W, jak widzisz nie ma chyba takiej mozliwosci...nadal stoimy w jednym rzędzie z nim jako równoprawni klubowicze hehe.....i on i my mozemy sie nazwac klubowiczem a6klubu...
z tego co widze to Armani dostał bana więc na forum już nie wystąpi- przynajmniej nie pod tym nickiem i nie z tego kompa.
Moje byłe miłości:
A6 c4 1,8 20v (125 KM), A4 b5 1,8T (180 KM), A6 c5 2,8 v6 quattro (193 KM), A4 b5 2,4 v6 quattro avant (165 KM), S4 c4 4,2 v8 quattro (290 KM), A6 c5 1,8T (150 KM), A4 b5 2,8 v6 quattro avant (193 KM)

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 15 mar 2012, 21:35

krzysztofput, jako jeden z dwu poszkodowanych proponuje zamknąć temat jakąś czerwona informacja o banie i powodzie bana dla armani i może kłódeczke zeby sie dalej nie rozwijać z tematem.

Zablokowany

Wróć do „Odradzam (spoza Forum)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja