Witam,
planuję założenie pełnego kompletu audio. Wzmak, głośniki, radio już jest. Muszę dokupić kondensator, bezpiecznik i przewody.
Wzmacniacz pewnie będę chciał przykręcić do oparcia pojedyĂączego fotela tylnej kanapy. Jeśli nie zmieści mi się tam kondensator razem ze wzmacniaczem to wszystko idzie na podwójne oparcie.
I tutaj pytanie - ile metrów przewodów kupić do Avanta, żeby nie było za mało, albo żeby nie przesadzić i żeby potem się nie plątały gdzieś po kątach? Pewnie będę chcaiał kupić cięte z metra i nie chcę przesadzić w jedną czy drugą stronę.
I dodatkowe pytania:
1. czy 21 mm2 zasilającego wystarczy?
2. jaki kondensator kupić
3. którą stroną puszczać kable - od kierowcy czy pasażera? Chodzi też o to czy zasilający będę miał możliwość przeciągnąć bezpośrednio od aku po stronie pasażera (czy jest gdzie tam go przeciągnąć między kabiną a akumulatorem).
Audio:
Radio: Pioneer DEH-6800MP
Wzmak: Steg K12
Głośniki: DLS MS6
Pozdrawiam!
[ A6 C5 Avant] Ile metrów kabli do audio
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A7 4G
- Nadwozie: Hatchback
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
kamilos_69, najlepiej sznurkiem - fakt 
1. a jeśli będzie powiedzmy kabel będzie miał max 6 metrów?
2. no własnie nie wiem - tak tylko się zastanawiam, czy instalacja da radę i nie będzie spadków napięcia (przygasające zegary)
3. to że sygnałowki osobno od zasilających to wiem
, tylko czy da zasilający będę miałÂ łatwiej puścić z komory silnika do kabiny od strony kierowcy, czy pasażera?
I jeszcze pytanie jedno mam - te DLSy mają głębokość montażową 67 mm a średnicę montażową 140 mm - czy w standardowe dziury w drzwiach wejdą?
ps
no zestawik gra naprawdę ładnie

1. a jeśli będzie powiedzmy kabel będzie miał max 6 metrów?
2. no własnie nie wiem - tak tylko się zastanawiam, czy instalacja da radę i nie będzie spadków napięcia (przygasające zegary)
3. to że sygnałowki osobno od zasilających to wiem

I jeszcze pytanie jedno mam - te DLSy mają głębokość montażową 67 mm a średnicę montażową 140 mm - czy w standardowe dziury w drzwiach wejdą?
ps
no zestawik gra naprawdę ładnie

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A7 4G
- Nadwozie: Hatchback
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel