[ A6 C5] do standardowego nagłośnienia -DODATKI
[ A6 C5] do standardowego nagłośnienia -DODATKI
Witam posiadam standardowe nagłośnieniee w audi a6 (c5 1997) nie chce zmieniac radia wzglęy estetyczne , leczchciałbym nadać coś nowego o sprzęt np skrzynia basowa i teraz pytanie co polecacie do takiego radia ew wzmacniacz najchętniej propozycje sprzetu z portali aukyjnych .Nie chce raczej wymontowywać głosników gdyz nie wiem czy to ma sens może w tylnich drzwiach ale skrzynie chętnie bym zamontował - może ktos z was "majsterkowł" przy audio.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A7 4G
- Nadwozie: Hatchback
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
mozliwości jest cała masa;) jezeli masz fabryczne CD, to mozna wyprowadzić sygnał cyfrowy, puscic to na procesor dźwięku np Alpine PXA700/701 + RUX, z proca sygnał na piec (Brax, Zapco, z taĂąszych jakies oldschoole Alpine, Sony, Kenwood) i z pieca na głosniki, polecam Morel, Focal, DLS, wsio zalezy od budżetu
no i drzwiczki przydałoby się wygłuszyc 

"nocne Polaków rozmowy..." rano polecam Jägermeister`a z Tiger`em/RedBull`em 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Endriu
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T AEB 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
To pakuj do kufra coś takiego :
http://moto.allegro.pl/jbl-gt5-12-b-car ... 94962.html
wystarczy, żeby przeczesać beret
http://moto.allegro.pl/jbl-gt5-12-b-car ... 94962.html
wystarczy, żeby przeczesać beret

AEB 150KM + wirus na 180KM 

Ale ten JBL to górnolotny nie jest za bardzo...
Hałasu narobi, owszem, ale do grania troszkę mu brakuje.
Ja bym bardziej widział coś ze starszej serii głośników, jakiś Emphaser czy coś podobnego, a jak koniecznie nówka, to np. Vibe'a http://moto.allegro.pl/vibe-pt100-m-skr ... 16857.html
Ten JBL zamula trochę, i do "szybkiego" basu jest deko za wolny. Ewentualnie poszukać głośnika dedykowanego do małych skrzynek closed. Nie najlepszy jest Lanzar MAX10 ale będzie szybszy od tego JBLa i zrobi zamieszanie w aucie. Ma niby 200RMS ale napierdziela dopiero, jak ma piec koło 250-270RMS. Sprawdzałem, bo mam takie 2 sztuki. Miałem też kilka JBLów i średnio według mnie wypadają w takim porównaniu. Ale to tylko moje upodobania.

Ja bym bardziej widział coś ze starszej serii głośników, jakiś Emphaser czy coś podobnego, a jak koniecznie nówka, to np. Vibe'a http://moto.allegro.pl/vibe-pt100-m-skr ... 16857.html
Ten JBL zamula trochę, i do "szybkiego" basu jest deko za wolny. Ewentualnie poszukać głośnika dedykowanego do małych skrzynek closed. Nie najlepszy jest Lanzar MAX10 ale będzie szybszy od tego JBLa i zrobi zamieszanie w aucie. Ma niby 200RMS ale napierdziela dopiero, jak ma piec koło 250-270RMS. Sprawdzałem, bo mam takie 2 sztuki. Miałem też kilka JBLów i średnio według mnie wypadają w takim porównaniu. Ale to tylko moje upodobania.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Endriu
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T AEB 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Jeżeli kolega andrzej99 podróżuje przy muzyce klasycznej, to faktycznie warto poszukać czegoś bliższego Hi-endu, ale jeżeli jest "radiowo - płytowym" słuchaczem to nie ma sensu wywodzić się na temat szybkości, skuteczności i pasma przenoszenia głośnika bo i tak nie zrobi to różnicy.
AEB 150KM + wirus na 180KM 

Mi się wydaje, że jednak troszkę zrobi. Ja generalnie słucham wszystkiego. No za wyjatkiem disco polo i metalu. I tak... JBL 30cm fajnie szedł jak leciał Jarre, Vangelis, Oldfield. Jak zapodałem AC/DC, Dire Straits, Queen - niestety mocno sie gubił i był huk a nie bas. Umta umta nawet wypadało lepiej niż ostra rockowa muza. Z kolei Lanzar Max10 dobrze szedł na rocku ale nie robił tak dużego ciśnienia akustycznego jak wcześniej JBL na elektronicznej. Umta umta najlepiej szło na nim, bo skrzynka 20l w klozecie więc był dość szybki i precyzyjny.
Myślę, że najmądrzej jest wziąć głośnik z lekką membrana ale miękko zawieszony czyli z szerokim resorem. I nie powinien zamulać i powinien nadążać w większości gatunków. Tak mi się wydaje.
Myślę, że najmądrzej jest wziąć głośnik z lekką membrana ale miękko zawieszony czyli z szerokim resorem. I nie powinien zamulać i powinien nadążać w większości gatunków. Tak mi się wydaje.