[ C5+LPG] w butli jeszcze 6l w on przełacza na benzyne
- xpbit
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Łukasz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
arkadiuso pisze:Na postoju to sobie możesz.. przeprowadzić autokalibrację.. a ty się dziwisz, że auto nie jeździ.. wsiadacie w auto i z 20-30km trzeba pojeździć najpierw na PB później LPG
dobrego druciarza znalazłeś..
na moją okolice to najlepszy xD inni to już w ogóle odwalają pecyne

no po prostu nie było gdzie pojeździć jak miałem zamontowany gaz.... zaspy dziury błoto pośniegowe itp nadal trzyma mróz drogi wąskie i w ogóle szkoda gadać

_________________________________ Audi Quattro______________________________
- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- xpbit
- Forum Audi A6 / A7
sprawdzałem u kumpla w Audi 80 ma identycznie zamontowana butle jak ja.... więc chyba wszyscy tak zakładają te butle w tym kierunku 
Mówię nie było gdzie się przejechać.... taki uroki zimy...
a tak jeszcze dodam.... hmm... fassi1 a może masz jakieś zdjęcia prawidłowo zamontowanej instalacji gazowej w takim aucie bo wiesz jak narazie to wszystko źle źle i źle...

Mówię nie było gdzie się przejechać.... taki uroki zimy...
a tak jeszcze dodam.... hmm... fassi1 a może masz jakieś zdjęcia prawidłowo zamontowanej instalacji gazowej w takim aucie bo wiesz jak narazie to wszystko źle źle i źle...
- arkadiuso
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Arkadiusz
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 1.8T AWT 150KM
- Paliwo: Benzyna+LPG
Kolego lpg-forum.pl a tam galeria np. http://lpg-forum.pl/post190819.html?hil ... a6#p190819
http://lpg-forum.pl/audi-a-6-2-4-170km- ... =audi%20a6
http://lpg-forum.pl/post231122.html?hil ... a6#p231122
tak na szybko 2.8 nie ma ale 4.2 i 2.4..
nawet moja furka jak chcesz zobaczyć
http://lpg-forum.pl/post139981.html?hilit=a6#p139981
zbiornik LPG![Obrazek]()
http://lpg-forum.pl/audi-a-6-2-4-170km- ... =audi%20a6
http://lpg-forum.pl/post231122.html?hil ... a6#p231122
tak na szybko 2.8 nie ma ale 4.2 i 2.4..
nawet moja furka jak chcesz zobaczyć
http://lpg-forum.pl/post139981.html?hilit=a6#p139981
zbiornik LPG
Arecki
..........
Vag
pomogę ile potrafię
Łódź i okolice
..........
Vag
pomogę ile potrafię
Łódź i okolice
- xpbit
- Forum Audi A6 / A7
noo fakt lepiej po montowane no ale tu to i kasa już musiała być bardziej konkretna jak wszystko tak rozmontowane i składane na nowo....
moje wężyki w porównaniu z tymi to jasne że długie jak te maja z 1cm a moje ponad 10cm xD
moje wężyki w porównaniu z tymi to jasne że długie jak te maja z 1cm a moje ponad 10cm xD
- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
- xpbit
- Forum Audi A6 / A7
chodzi o robociznę tego bawienia się żeby to tak pochować wszystko itp itd.... zamontowane wszystko było ok. nie mam kompletnie pojęcia jak te wtryskiwacze są zamontowane oddzielnie jakoś że chowają się pod osłonę.arkadiuso pisze:Kupiłeś A6 i myślałeś, że będzie tanio.. trzeba było sobie seicento kupić.. może zapłacisz trochę więcej ale masz później spokój.. czasem warto zainwestować autko Ci się zapewne odwdzięczy..
wtryski są jakie są ale powinny dawać rade nie było sensu przepłacać o 1tys zł za "lepsze"
komputer jest ok poprowadzone wszystko też listwy są zamocowane tak jak są żeby nie było ciecia itd.
jedyne co mi nie pasuje to ten reduktor.... bo butla jest okrągła ale gaz powinien się zjeździć do pusta praktycznie skoro wchodzi w butle 44l a tu po 37l wychodzi...
jutro będzie wojna z gazownikiem coś się wynegocjuje :D
- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
A to jakieś wtryski ze złota produkują?xpbit pisze:przepłacać o 1tys zł za "lepsze"
Był sens w czym innym. Zamiast Valteka trza było dorzucić stówkę i wziąć Magicjety. Listwa kosztuje 200-220zł a Valtek 120-130zł. Są zdecydowanie szybsze i precyzyjniejsze od Valteka. No i nie klepią aż tak ostro. Valtek to tak naprawdę chyba elektrozawór a nie wtryskiwacz... Mam porównanie Valtek VS Magicjet i dzieĂą a noc. Vectra w benzynie chodzi jak diesel, jedzie bo jedzie, ale pali więcej, jakoś ciężej idzie. Audi cięższe, pali litr mniej i chętniej przyspiesza w porównaniu do Vectry. Pomijam klekot rodem z diesla na Valtekach.
- 19Maaarcin89
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 AGA 165KM
- Paliwo: Benzyna+LPG
Ja tez tak mam u siebie ze zawsze w butli zostaje 5-6 litrow i tak mam usawione ze jak sie konczy gaz to sie przełancza na PB i mi to akurat nie przyszkadza bo wiem kiedy mam jechac dotankowac
U mnie tak jest ze jak sie przełaczy na PB to wystarczy zgasić samochod i znow odpalic i wtedy mozna juz do konca gaz wyjezdzic.
U mnie mam instalacje za ponad 7 tysie ale poprzedni własciciel montował ja ponad 5 lat temu i do teraz nic sie z instalacja nie dzieje a na gazie jezdzi sie tak samo jak na pb i niema kompletnie zadnej roznicy
Także według mnie lepiej dołozyc i załozyc cos lepszego niz sie meczyc i pozniej i tak bedziesz wymienial na lepsze wtryski reduktor itd...

U mnie mam instalacje za ponad 7 tysie ale poprzedni własciciel montował ja ponad 5 lat temu i do teraz nic sie z instalacja nie dzieje a na gazie jezdzi sie tak samo jak na pb i niema kompletnie zadnej roznicy

Także według mnie lepiej dołozyc i załozyc cos lepszego niz sie meczyc i pozniej i tak bedziesz wymienial na lepsze wtryski reduktor itd...

- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
Matrixa miałem. Oprócz tego że kosmiczne ceny to wytrzymał raptem 15kkm i spaliła się jedna cewka. Cała listwa za 4 paki do wymiany. Dziękuję. Wolę low budget.
Hana po 200/sztuka to dla mnie trochę drogo, więc wybrałem Magica. Naprawde jest różnica w pracy silnika i możesz je uważać za ten sam szajs, ale mając 6-tą instalacje sekwencyjną chyba najlepiej wypadają w relacji cena/możliwości i Valteki maj a do nich daleko pomimo twojej oceny. OMVL pomijam jako nieporozumienie jak dla mnie.
Hana po 200/sztuka to dla mnie trochę drogo, więc wybrałem Magica. Naprawde jest różnica w pracy silnika i możesz je uważać za ten sam szajs, ale mając 6-tą instalacje sekwencyjną chyba najlepiej wypadają w relacji cena/możliwości i Valteki maj a do nich daleko pomimo twojej oceny. OMVL pomijam jako nieporozumienie jak dla mnie.