[ TIP+Q] Padajace sprzęgło w tipie?
-
- Forum Audi A6 / A7
ÂŻeby wymienić konwerter wystarczy ją TYLKO zdjąć (bez rozbierania skrzyni w drobny mak) o ile to takie tylko Ja pół auta rozgrzebałem, żeby wydobyć tego 90kilowego smoka!
Regeneracja konwertera to koszt od ok 500 zł do 1000 zł. Ja zakupiłem zupełnie nowy konwerter za 1300 zł. Podobno z tą regeneracją różnie bywa a, że koszty naprawy były już i tak wysokie więc te kilkaset złotych warto dołożyć i mieć pewność, że będzie śmigać
Regeneracja konwertera to koszt od ok 500 zł do 1000 zł. Ja zakupiłem zupełnie nowy konwerter za 1300 zł. Podobno z tą regeneracją różnie bywa a, że koszty naprawy były już i tak wysokie więc te kilkaset złotych warto dołożyć i mieć pewność, że będzie śmigać
hm.... teraz to i ja się zastanawiam czy nie udać się już do serwisu, u mnie przy zmianie z 2 na 3 zdarza się lekkie szarpnięcie i dziś pieszy raz zdarzyło się iż w tym czasie skoczyły obroty, reszta biegów działa bez najmniejszych problemów co mnie zaskakuje gdyż w pracy mam okazję jeździć różnymi nowymi autami i biegi niejednoktornie chodzą gorzej niż u mnie.
Nie uśmiecha mi się teraz robienie skrzyni, gdyż tyle co regenerowałem głowice...
Nie uśmiecha mi się teraz robienie skrzyni, gdyż tyle co regenerowałem głowice...
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Łukasz
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 1999
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 140KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
czy dodatki w płynie do skrzyń coś dają? http://allegro.pl/szarpania-automatyczn ... 50231.html
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2004
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
panowie było już o adaptacji skrzyni w c5 i w c6 jest wszystko opisane wystarczy poszukac.0x4B25A pisze:Snajperboss, ale adaptacja w C5? Z tego co wiem, to nie ma tam adaptacji bazowej... aby zresetować ustawienia, wystarczy odpiąć od aku... W C6 tak... przy 6HP19A... ale nie 5HP...
Adaptacja jest wykonywana w A6C5 i sa do tego procedury http://translate.google.pl/translate?hl ... d%3Divnsfd
AUDI> 02 elektronika transmisji> wybrac typ skrzyni.
Pozdrawiam.