Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ AKN 2.5 150 KM] auto przerywa tylko na wysokich biegach

Silniki wysokoprężne
ODPOWIEDZ
kacki85
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ AKN 2.5 150 KM] auto przerywa tylko na wysokich biegach

Post autor: kacki85 » 05 lut 2012, 11:36

witam>
jestem nowym klubowiczem i mam problem z moim dieslem.
otóż na wysokim biegu( 5 i 6) po puszczeniu gazu i wysokich obrotach (powyzej 3tys) auto jakby odbijało,przerywało, szarpało (widac nawet galke skrzyni biegów jakby z biegu chciala wyskoczyć:) na 4biegu powyzej 3 tys tego nie ma. pojechałem do znajomego mechanika, stwuerdził usterke przepływomierza. odpieliśmy przepływomież i problem zniknął. po wymianie na nowy i ponownym podłączeniu problem powrócił :[ o co tu chodzi???
z róry dziękuje za pomioc

Multifonika A6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Andrzej
Rocznik: 1997
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 1.8T AJL 180KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: Multifonika A6 » 06 lut 2012, 22:23

Witaj.
kacki85 pisze:otóż na wysokim biegu( 5 i 6) po puszczeniu gazu i wysokich obrotach (powyzej 3tys) auto jakby odbijało,przerywało,
Mógłbyś doprecyzować objawy? Dzieje się tak na puszczonym gazie? <mysli>

Herman
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Herman » 06 lut 2012, 22:53

Witam jestem tutaj nowy i niezbyt wiem jak się mogę tutaj czegoś dowiedzieć alle przejdę do tematu sprawy jeżdżę Audi A6 C5 1.9 TDi 110 KM z 1997 r. i mam problem z pracą silnika na mrozie gaśnie podczas jazdy i nie chce zapalić, wymieniłem filtr paliwa i wywaliłem paliwo to co było w baku i nalałem świeżego z orlenu z vervą czy jak tam to zwą i problem pojawia się nadal strasznie ciężko zapala tak jak by była zapowietrzona a jak już odpali to przejedzie jakieś 7 do 10 km po czym gaśnie i znowu uruchomienie silnika jest strasznie ciężkie wręcz niemożliwe. Bardzo proszę o pomoc P.S a no i nie wiem o co chodzi z tym rodzajem napędu FWD i RWD

Awatar użytkownika
Gwozdzio
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Gwozdzio » 07 lut 2012, 20:29

otóż na wysokim biegu( 5 i 6) po puszczeniu gazu i wysokich obrotach (powyzej 3tys) auto jakby odbijało,przerywało, szarpało (widac nawet galke skrzyni biegów jakby z biegu chciala wyskoczyć:) na 4biegu powyzej 3 tys tego nie ma.
Kolego miałem podobny problem lecz praktycznie na każdym biegu powyżej 3 tyś silnik tak jakby się gubił, u mnie był przeskoczony rozrząd o jeden ząbek na którejś z głowic.
BRAX TEAM
MISTRZ POLSKI 2011 SQL EASCA
MISTRZ EUROPY 2010 SQL EASCA

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja