Dzieki

Juz jej czas przyszedl na remont. Jak poczytasz na forach poswieconych automatom to sie wiecej dowiesz.damianz11 pisze:Moja skrzynia szarpie i jak puszczę pedał hamulca to nie wystartuje, ale ja dam tak z 1200rpm to ruszy i znów stoi. Przebieg to 160000km (100%) Co może jej dolegać, czyżby ECU ?
Arek_, mogło ale wcale nie musiało. Pytanie raczej takie jak do wróżkiArek_ pisze:Panowie czy przez przejechanie 500km z ubytkiem 2l oleju mogło coś się stać ?chodzi wszystko w porządku ale chciałbym się zapytać czy skrzynia mogła dostać mocno po dupie?
Przed dolaniem pracowała dobrze, dolałem i pracuje jeszcze lepiej :P Chciałem się tylko upewnić czy jakoś mega mocno mogło to ją obciążyćRomanS pisze:Arek_, mogło ale wcale nie musiało. Pytanie raczej takie jak do wróżkiArek_ pisze:Panowie czy przez przejechanie 500km z ubytkiem 2l oleju mogło coś się stać ?chodzi wszystko w porządku ale chciałbym się zapytać czy skrzynia mogła dostać mocno po dupie?![]()
Nie rozpaczaj, to juz się stało, niczym tego nie zmienisz, uzupelnij olej i jedź dalej![]()
Nikt Ci nie udowodni, ze przez to skróciła sie żywotność skrzyni o np. 1 tys km ani też nikt nie udowodni, że się nie skróciła. Jedyna rada jeśli teraz się nic nie dzieje to po uzupełnieniu oleju jechać dalej i obserwować. Jeśli w najbliższej przyszłości coś niedobrego się okaże to będziesz mógł podejrzewać że to z tego powodu, ale pewności też mieć nie będziesz![]()
No chyba, że jesteś z takich że jak Ci ktoś napisze, że mogło się coś stać to od razu wymienisz skrzynię na nową? <szok>