[ A6 C5] Osłona przegubu - zassało
[ A6 C5] Osłona przegubu - zassało
Jak w temacie, czym może być spowodowane takie uszkodzenie, bo jakiś miesiac temu wymieniałem tą osłone, i dzisiaj patrze a tu
....

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
arczi1987, z moich doświadczeń przyczyny mogą być 2:
1/ Zbyt mała osłona (za krótka, daje sie zamontować ale potem byawa to zassanie), ewentualnie wypełniona na maxa smarem
2/ Przy zaciskaniu opasek osłona była zbyt ściśnięta (te harmonijki) i potem w normalnej pracy jak się rozciągneła to ja wessało.
Spróbuj na załozonej półosi,( auto na kołach ) popuścić jedna opaskę (wygodniej chyba te malą na półosi i popraw ułożenie osłony tak aby była swobodnie, wpuść do niej troche powietrza, gdy jest pełna smaru to trochę wycisnij aby było w niej trochę powietrza.
1/ Zbyt mała osłona (za krótka, daje sie zamontować ale potem byawa to zassanie), ewentualnie wypełniona na maxa smarem
2/ Przy zaciskaniu opasek osłona była zbyt ściśnięta (te harmonijki) i potem w normalnej pracy jak się rozciągneła to ja wessało.
Spróbuj na załozonej półosi,( auto na kołach ) popuścić jedna opaskę (wygodniej chyba te malą na półosi i popraw ułożenie osłony tak aby była swobodnie, wpuść do niej troche powietrza, gdy jest pełna smaru to trochę wycisnij aby było w niej trochę powietrza.
Części samochodowe online - Motostacja pl