Próbowałem coś w szukajce znaleźć, ale...
Mam luz na lewarku zmiany biegów. W pozycji "luz", w pozycjach biegów - nieważne jak, ma w każdym kierunku ok. 2-3cm luzu i lata jak kij w wiadrze. Moim zdaniem to nie jest normalne zjawisko.
Do opla występują zestawy naprawcze lewarka, czyli komplet plastików które lubią się wycierać. Przeszukałem allegro, ale do audi nie znalazłem.
Czy da się dostać taki zestaw? Czy takie luzy na lewarku są normalne?
[ MANUAL] Lewarek - luzy
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
ArKos72, nie wiem czy wystepuje to jako zestaw, ale na pewno moze kupić poszczególne elementy, tyle, że raczej w ASO
Luz o którym piszesz wydaje się trochę za duży ale nie można luzu całkowicie skasować, bo będziesz miał na gałce wszystkie drgania, poza tym zespół napędowy też sie nieco przemieszcza na poduszkach a nie może zostać usztywniony przez dźwignię zmiany biegów.
Najlepiej byłoby zajrzeć pod osłonę, wyczaić który element ma luz i tylko ten kupić

Luz o którym piszesz wydaje się trochę za duży ale nie można luzu całkowicie skasować, bo będziesz miał na gałce wszystkie drgania, poza tym zespół napędowy też sie nieco przemieszcza na poduszkach a nie może zostać usztywniony przez dźwignię zmiany biegów.
Najlepiej byłoby zajrzeć pod osłonę, wyczaić który element ma luz i tylko ten kupić

Części samochodowe online - Motostacja pl