[ A6 C6 2.7 Tdi] Świeca żarowa
- fabricjo
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mario
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CNHA 190KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: S-tronic
No i po ciężkiej walce udało się wymienić świeczki, ok 1,5 godziny roboty, gdzie świeca na 3 cylindrze zajęła mi chyba z godzinę, tak była zapieczona.
Ale udało się, próbowałem delikatnie w jedną i drugą stronę, skrzypiało, szło ciężko aż w koĂącu wyszła.
W pewnym momencie już się zastanawiałem czy dobrze zrobiłem, że w ogóle się za to brałem
Błędy pokasowane, nie wracają, nie robiłem testu (będzie jutro rano
), bo wymieniałem na ciepłym silniku 
Dziękuję wszystkim kolegom, którzy razem ze mną "zaangażowali się wirtualnie" w rozwiązanie problemu.
szczerba2, MaTyS dla Was duże ...
igo_89, jednak kupiłem świece w ASO, sklep niestety dał d.... Zamówiłem wczoraj, zapłaciłem, miały być dzisiaj, a okazało się, że nie mieli. Więc oddali mi kasę , pojechałem do ASO i tam od ręki dostałem, dodatkowo jeszcze taniej
Jak coś to nr katalogowy: 059 963 319 J
A teraz czas na .....
Ale udało się, próbowałem delikatnie w jedną i drugą stronę, skrzypiało, szło ciężko aż w koĂącu wyszła.
W pewnym momencie już się zastanawiałem czy dobrze zrobiłem, że w ogóle się za to brałem

Błędy pokasowane, nie wracają, nie robiłem testu (będzie jutro rano

Dziękuję wszystkim kolegom, którzy razem ze mną "zaangażowali się wirtualnie" w rozwiązanie problemu.
szczerba2, MaTyS dla Was duże ...

igo_89, jednak kupiłem świece w ASO, sklep niestety dał d.... Zamówiłem wczoraj, zapłaciłem, miały być dzisiaj, a okazało się, że nie mieli. Więc oddali mi kasę , pojechałem do ASO i tam od ręki dostałem, dodatkowo jeszcze taniej

Jak coś to nr katalogowy: 059 963 319 J
A teraz czas na .....

- fabricjo
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mario
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CNHA 190KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: S-tronic
chciałem beru, ale mnie sklep wystawił.... a tak w ogóle, to te, które kupiłem też beru, ge108beru tęż idą na pierwszy montaż w IC po rabatach dałem ok 60 pln /szt

hmmm, najgorzej, że nie ma jak tam zajrzeć, pogmeraćU mnie znowu jaja z tym kaptórkiem na świecy -pitolony chochlik w nim siedzi
powiem Ci, że ja bym się chyba pokusił na wymianę kabla, jak byłbym pewien, że to w kapturku problem.
Witam Panowie mam mały problem, przy naszych mrozach autko nie chce "dobrze" palić po przekręceniu zapłonu "klekocze" parę razy dopiero później zapala z wyższymi obrotami. czy to "normalne" przy mrozach czy to wina świec?
żadna kontrolka mi nie świeci a jeszcze nie ogarnąłem VAGa i nie wiem jak to sprawdzić :P
Co myślicie?
żadna kontrolka mi nie świeci a jeszcze nie ogarnąłem VAGa i nie wiem jak to sprawdzić :P
Co myślicie?