[ AKE 2.5 180 KM] Kontrolka ciśnienia oleju
[ AKE 2.5 180 KM] Kontrolka ciśnienia oleju
Witam.Dzisiaj nie mogłem odpalić audiolki,przypuszczam że świece są do wymiany i ropa mogła trochę przymarznąć. Niestety z 6 razy próbowałem ja uruchomić i nic.Ze 3 razy gdy już coś tam silnik prawie załapał,to pojawił mi się czerwony dzbanuszek na komputerze i od razu przestawałem kręcić w obawie,żeby nic się nie uszkodziło. Czy pojawianie się tego oznacza,że cos mogło się uszkodzić, czy po prostu to nic takiego dziwnego przy dłuższej próbie nieudanego uruchomienia auta.Proszę o pomoc .
normalna sprawa :D
Tez tak miałem w tamta zimę... Wszystkie swieczki do wymiany, -15 a ja krece :D
Po dłuższym czasie odpala ale akumulator i rozrusznik strasznie w dupę dostaje...
A kontrolka świeci się dlatego ze podczas dłuższego kręcenia silnik nie osiąga minimalnych obrotów i fis wskazuje na brak Ciśnienia oleju. Lepiej tak nie robić szkoda nadwyrężać spracowane już jednostki v6 :D
Tez tak miałem w tamta zimę... Wszystkie swieczki do wymiany, -15 a ja krece :D
Po dłuższym czasie odpala ale akumulator i rozrusznik strasznie w dupę dostaje...
A kontrolka świeci się dlatego ze podczas dłuższego kręcenia silnik nie osiąga minimalnych obrotów i fis wskazuje na brak Ciśnienia oleju. Lepiej tak nie robić szkoda nadwyrężać spracowane już jednostki v6 :D
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel