witam
mam takie pytanie czy formuła do czyszczenia wtryskiwaczy firmy STP działa czy to tylko pic na wodę ? czy można stosowac tą formułe do pompo wtryskiwaczy (1.9tdi)?
Kolego nazywaj proszę poprawnie tematy.
Ostatnio zmieniony 03 lip 2011, 13:10 przez BLV, łącznie zmieniany 2 razy.
ja tez dolewam te specyfiki do czyszczenia wtryskow itp. ,i powiem ze jakos nie odczuwam roznicy ale tak lepiej Mi na duchu ze nalałem Auduni :mrgreen:
Ja tez dolewam te dodatki,ale nie widze zadnej róznicy.
Leje bo mam tego troche i tez sprzedaje sie niezle, takze duzo osob je stosuje.
Na butelkach tez nic konkretnego nie pisze.
Krzysiek wyczerpał temat mixolu dodam tylko ze nasza ropa jest za sucha i taki mixol ma zbawienny wpływ na smarowanie układu i tak jak kolega pisał 300ml na bak bedzie ok
Zamiast dolewać jakieś dodatki proponuje tankowanie na SHELL-u paliwa SHELL V-POWER... Jest srednio 20-30gr droższa od DIESEL EXTRA (który ostatnio przeszedł metamorfoze i został wzbogacony o jakieś dodatki) ale oprócz tego ,że autko jest troszeczke zywsze przeczyszcza cały układ paliwowy no i jest duzo lepszej jakości...No i punkty na SHELL-u sa liczone 5x wiecej 1L to 5punktów a przy zwykłym DIESEL EXTRA 1L 1puntk :mrgreen:
Nie jestem przekonany co do tego miksolu :-? Nie tak dawno rozbierałem silnik dwusuwowy jezdzący na miksolu i powiem wam że to ile taki olej zostawia nagaru w środku to makabra!! Od tamtej pory stosuję olej do mieszanek paliwowych firmy STIHL i skonczyły się kłopoty z odpalaniem silnika :-D ponadto olej taki nie odkłada się w silniku jak MIKSOL. Czy wobec tego taki Miksol oprócz smarowania układu nie bedzie zanieczyszczał silnika? Co wy na to? :-P
NIgdy wcześniej nie lałem Mixolu do TDI bo uważałem, że skoro tankuję w UK to nie ma potrzeby. I wielu moich kolegów z różnych forów przekonywało mnie do stosowania Mixola S i zbawiannych skutków dla między innymi pompy wtryskowej i to niektórzy wręcz naukowo. Ale przy trzecim już serwisie u Sopy i wysłuchaniu wykładu w Jego wykonaniu nie mam już żadnych pytań i wątpliwości. Podczas ostatniego urlopu w PL zakupiłem kilka litrów w Orlenie Mixola S i leję 500 ml co drugie tankowanie na pełen zbiornik. Zaznaczam, że jest to przepis co do mojego TDi - pompa i reszta ma już ponad 240 tys. km. Inni leją różnie - czytałem o 250 ml co drugie tankowanie itp.
pozdrawiam.
Witam wszystkich:),czytajac wysze wypowiedzi doszedlem do wniosku ze warto dolewac taki Mixol, prosze powiedzie jeszcze jaki mam dokladnie kupic do swojej auduni 2,5di 180KM.? "2002r
robsyl pisze:Witam wszystkich:),czytajac wysze wypowiedzi doszedlem do wniosku ze warto dolewac taki Mixol, prosze powiedzie jeszcze jaki mam dokladnie kupic do swojej auduni 2,5di 180KM.? "2002r