[ A6 C6] Ustawienia świateł dziennych i automatycznych wycie
[ A6 C6] Ustawienia świateł dziennych i automatycznych wycie
Mam problem z wycieraczkami i światłami dziennymi... mianowicie wycieraczki pracują mi cały czas na max nie ważne czy kropi czy jest ulewa (manetka ustawiona na najdłuższy odstęp czasowy), natomiast z dziennymi mam taki problem, że potrafią mi się już wyłączyć o godzinie 18 (a świeci słonce) poza tym jak wjadę do np tunelu to załączają się natychmiast światła mijania, wyjeżdżając to potrafią się świecić jeszcze przez 5km po wyjechaniu i dopiero się przełączają na światła dzienne
Czy można to jakoś pozmieniać vcds'em ?
Czy można to jakoś pozmieniać vcds'em ?
Popatrzyłem troche w coding helper i oba czujniki mialem ustawione na audi a8 security glassjakos78 pisze:wojoo, można zmienić czujność czujników- jak znasz VCDS-a -to uda ci się jak się pobawisz w [09] Central elektronics w adpatacjach.
Jeżeli znasz troszkę na HEX i DEC to zmienisz czułość bez najmniejszych problemów

wozio, może nie przestępstwo, ale widzisz jak skrupulatnie nasz kolega krzysztofput przestrzega prawa... dlatego chciałem Cię ostrzec

A apropo tematu... czy masz VCDSa? Bo bez niego tego nie zmienisz... nawet nie sprawdzisz, czy wszystko w porządku z Twoim czujnikiem... bo także może z nim być problem...

A apropo tematu... czy masz VCDSa? Bo bez niego tego nie zmienisz... nawet nie sprawdzisz, czy wszystko w porządku z Twoim czujnikiem... bo także może z nim być problem...
- wozio
- Forum Audi A6 / A7
VCDSa mam i kabel też. Błędów brak i wychodzi na to że czujnik jest ok.
jakos78 pisał że da się coś pokombinować w HEXach żeby zmienić czułość ale nie podał szczegółów i dalej konkretów brak
0x4B25A nadgorliwość gorsza od ... . Następnym razem nie ostrzegaj są od tego moderatorzy. Pozdrawiam.
jakos78 pisał że da się coś pokombinować w HEXach żeby zmienić czułość ale nie podał szczegółów i dalej konkretów brak

0x4B25A nadgorliwość gorsza od ... . Następnym razem nie ostrzegaj są od tego moderatorzy. Pozdrawiam.
Było:
wiele różnych w tym kilka AUDI
Jest:
AUDI A6 C7
Jest:
AUDI A6 C7

Ach przepraszam szanownego pana, że pokusiłem się o małą podpowiedź... a zrobiłem to tylko dlatego, że już dostałeś drugie ostrzeżenie w tym samym temacie od tego samego moderatora... Ale ok... nie moja sprawa... tylko poprostu lepiej się czyta tematy, gdzie nie ma wielkich komunikatów przywołujachych do przestrzegania forumowego prawa...wozio pisze:0x4B25A nadgorliwość gorsza od ... . Następnym razem nie ostrzegaj są od tego moderatorzy. Pozdrawiam.
Tyle w temacie. Pozdrawiam...
- wozio
- Forum Audi A6 / A7
Moim skromnym zdaniem lepiej konkrety pisać niż zaśmiecać forum.
Jeśli ktoś ma pomysł odnośnie opisywanego tu tematu będę wdzięczy za pomoc.
p.s.
0x4B25A czytaj uważnie to co na forum jest umieszczone - łącznie z nickami użytkowników, albo naucz się liczyć.
To tyle w tym temacie.
Jeśli ktoś ma pomysł odnośnie opisywanego tu tematu będę wdzięczy za pomoc.
p.s.
0x4B25A czytaj uważnie to co na forum jest umieszczone - łącznie z nickami użytkowników, albo naucz się liczyć.
To tyle w tym temacie.
Było:
Jest:
AUDI A6 C7
Jest:
AUDI A6 C7

Tu akurat masz rację... zbyt podobne nicki... mój błąd... Tak czy inaczej chciałem tylko podpowiedzieć, bo średnio czyta się tematy, gdzie ciągle widzi się wielkie banery... to raz... a dwa... swoje złośliwości pozostaw jednak po 'drugiej stronie ekranu'...wozio pisze:0x4B25A czytaj uważnie to co na forum jest umieszczone - łącznie z nickami użytkowników, albo naucz się liczyć.
- wozio
- Forum Audi A6 / A7
slavi16 masz rację, dlatego powracam do ponownego zapytania czy mógł by ktoś szczegółowo opisać co zrobić aby zmienić ustawienie czułości wycieraczek????
Wierzę że oprócz jakos78 ktoś jeszcze miał z tym do czynienia. No chyba że jakos78 zlituje się i co nie co naskrobie w tym temacie
Wierzę że oprócz jakos78 ktoś jeszcze miał z tym do czynienia. No chyba że jakos78 zlituje się i co nie co naskrobie w tym temacie

Było:
Jest:
AUDI A6 C7
Jest:
AUDI A6 C7