Więc proszę o pomoc
Kupiłem audi a6 1.8t 150km silnik o symbolu aeb
1997 rok przebieg 169.000 tys km - oryginalny
Autko kupiłem w i napisze szczerze, ze stało mi z pół roku zanim się nim zajołem, wcześniej poprzedni właściciel też nią dość długo nie jeździł
zaśniedział mi cały moduł komfortu, który został wymieniony na taki sam, ten pod stopami,
mam 2 problemy narazie, nie mam konumikacji z autem komputerem, vag nie wchodzi wogole nigdzie a kolega ma reflexa (uniwersalny) to wchodzi tylko w silnik i to nie zawsze,
drugim problemem jest iż auto mi szarpać zaczyna ale tak naprawde bardzo mocno gdy wejdzie na 2500-2800 tys obrotów i nie bardzo chce wejść na większe obroty, ale dzieje się to tylko gdy jest w trakcjie ruchu, na ''luzie'' wchodzi bez problemu, pompka paliwa sprawdzona, ciśnienie jest, ponadto gdy dłuższą chwile postoi trzeba pare razy kręcić żeby zapaliło, czasami 4-5 a czasami 15, jak już zapali i się go zaraz zgasi to później pali już w miare ok
żeby dodać może to pomoże na desce świeci mi abs i ta kontolka (!) ... ale nie moge się tym zająć bo nie łączy mi się
ponadto po paru minutach na wyświetlaczu zapala mi się kontrolka oleju i na przemiane z (!) miga, olej jest ok i jest poziom, ta kontrolka to poziom oleju czy ciśnienie ? może to być wina czujnika? ale tak jak pisałem nie moge się kompem połączyć i sprawdzić,
proszę o pomoc dzięki
[ AEB 1.8 150 KM] PROBLEM Z KOMUNIKACJÂĄ ORAZ SZARPANIE od 25
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 1999
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
witam
topielec nie jest ale ten moduł przez wode mi zaśniedział gdyż jak kupiłem wóz to był zwalony mechanizm szyby a auto stało na podwórku i któregoś dnia szyba opadła z 5cm a ja to zobaczyłem po jakimś czasie, jak już dywanik był mokry na dole ...
ok jakoś to sprawdze, z tym że to ciśnienie nie zapala się zawsze, stany płynu hamulcowe sprawdze ale raczej jest ok, a to szarpanie wie ktoś o co chodzi?
a to połączenie z kompem to jak sprawdzić?jeżeli chodzi Ci o wtyczke to jest ok ...
topielec nie jest ale ten moduł przez wode mi zaśniedział gdyż jak kupiłem wóz to był zwalony mechanizm szyby a auto stało na podwórku i któregoś dnia szyba opadła z 5cm a ja to zobaczyłem po jakimś czasie, jak już dywanik był mokry na dole ...
ok jakoś to sprawdze, z tym że to ciśnienie nie zapala się zawsze, stany płynu hamulcowe sprawdze ale raczej jest ok, a to szarpanie wie ktoś o co chodzi?
a to połączenie z kompem to jak sprawdzić?jeżeli chodzi Ci o wtyczke to jest ok ...
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 1999
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG