Ostatnio byłem w warsztacie Auto-Danecki ustawić kąt wtrysku, nie ustawiałem sam ponieważ śruby były zapieczone (mam pecha do ukręcania śrub) a po moich przejściach które opisałem tu: -afb-25-150-km-a6-c5-pekl-walek-rozrzadu-vt40211,90.htm (zapraszam do oceny logów)to wolałem żeby zrobił to ktoś kto się zna. Ustawili mi tam fajnie kąt wtrysku (logi statyczne po zmianie kąta dodam w najbliższym czasie) i patrząc pod maskę Pan Danecki zauważył ten dziwny bezpiecznik oraz przewody idące do ECU i pyta się czy tu jest jakiś CHIP, mówię że nie wiem bo auto mam od niedawna, więcej było na warsztacie niż na drodze i poprzedni właściciel nic mi takiego nie mówił, poza tym nie odczuwam żeby miało dużą moc - szczerze to nie wiem jak powinno jeździć przy tylko fabrycznych 150 PS. Po chwili namysłu powiedział że ma tu chyba jednak coś wsadzone, gdyż te przewody idą do ECU.
Tu moje pytanie może wie ktoś co od czego i do czego są te przewody, bezpiecznik oraz dodatkowy "przełącznik" znajdujący się nad skrzynką bezpieczników. Mam nadzieję, że zdjęcia będą czytelne, a jak nie to dajcie znać to może je gdzieś wrzucę. Nie wiem czy to coś ma wspólnego ale mam w aucie zamontowane odcięcie zapłonu (ukryty przycisk) może to coś ma wspólnego...
Przełącznik
Bezpiecznik, jego lokalizacja i przewody do ECU
Pozdrawiam