Witam wszystkich.
Ostatnio na parkingu przed marketem widziałem samochód w którym włączają się światła gdy właściciel otworzył auto z pilota i gasną na odwrót gdy zamyka się samochód z pilota (czyli o ile się nie mylę jak włącza się i wyłącza alarm w samochodzie). Czy ktoś może wie jak można zrobić to w Audi z fabrycznym alarmem ? Widziałem na Allegro zestawy do automatyczne włączania świateł gdy odpalimy samochód ale niestety nie o to mi chodzi....
Autoamtyczne włączanie się świateł.
- PrZeMo_A6
- Forum Audi A6 / A7
Rechu,
Wiem o co Ci chodzi, jest to system bezpiecznego dojścia do domu czy jakoś tak
Czytałem kiedyś o tym lecz średnio pamiętam - parę lat temu widziałem to na jakiejś Audi A6-A8, już nie pamiętam ale nowej, chyba C6, przednie światła (chyba halogeny) po zamknięciu samochodu palą się jeszcze ok 30 sec
Więc wychodzi że to jest dodatkowa opcja wyposażeniowa, możliwe że wystarczy tylko zdobyć z nowszego modelu i pokombinować i się da
Wrażenie robi taka opcja
Pozdrawiam i mam nadzieje że choć częściowo pomogłem !
Wiem o co Ci chodzi, jest to system bezpiecznego dojścia do domu czy jakoś tak

Więc wychodzi że to jest dodatkowa opcja wyposażeniowa, możliwe że wystarczy tylko zdobyć z nowszego modelu i pokombinować i się da

Wrażenie robi taka opcja

Pozdrawiam i mam nadzieje że choć częściowo pomogłem !

CCCO - przewaga dzięki technice 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Henryk
- Rocznik: 1996
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T AEB 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
to jest funkcja coming/leaving home. Na forum gdzies jest link do goscia na alledrogo ktory sprzedaje box do montazu za 200 zl chyba jak dobrze pamietam.
Pytanie z innej beczki , czy jest jakies kodowanie dzieki ktoreemu po odpaleniu auta nie trzeba wlaczac swiatel ? Tzn odpalam autko wlacznik swiatel na "0" a swiatelka i tak swieca
Moj starszy to ma w swoim aucie i przydatne w lecie to jest 
Pytanie z innej beczki , czy jest jakies kodowanie dzieki ktoreemu po odpaleniu auta nie trzeba wlaczac swiatel ? Tzn odpalam autko wlacznik swiatel na "0" a swiatelka i tak swieca

Kurcze nadal nie o to mi chodzi... Chciał bym aby xenon i pozycje zapalał mi się jak rozbroję alarm i żeby się świecił nawet jak włączę silnik a gasną wtedy gdy wyjdę z auta i pilotem uzbroję alarm. Ma to działać tak abym nie musiał w aucie ręcznie włączać świateł. Na allegro widziałem zestawy które działają na podobnej zasadzie gdy się odpala i gasi silnik ale jak wyżej pisałem chodzi mi o co innego... Wiem że coś takiego jest oryginalnie w Chryslerze Town&Country jak zgasimy silnik i nie wyłączymy świateł to zgasną one dopiero jak się włączy alarm z pilota. A włączają się gdy się otworzy samochód z pilota.... Trochę to pewnie pogmatwane ale podoba mi się taki bajer a żaden elektryk w ÂŁodzi nie wie jak to zrobić i nie chce się tego podjąć.... Bo jest z tym sporo główkowania i zabawy.