Witam wszystkich forumowiczów.
Proszę Was o pomoc w mojej a6 ostatnio zapaliła się kontrolka hamulca , ABS , oleju i przestał działac obrotomierz,
w takim układzie ABS nie działa lecz po jakimś czasie wszystko wraca do normy i jest OK.Sytuacja ta powtarza się coraz częściej.Czy ktoś z Was spotkał się z taką sytuacją i uporał się z tym defektem , proszę o pomoc i dziękuję za każdą informację.
Szalejące wskażniki
Miałem to samo. Uszkodzony sterownik ABS. Odłącz od niego kostkę i będzie można jeździć
Tu masz więcej na ten temat- c5-24-aga-lampki-na-desce-vt30596.htm. Kolega Olo_gsm jest fachowcem w tym temacie.

Mam VCDSa i słabo go znam, ale jak ktoś potrzebuje, służę pomocą :P
ELSA i ETKA 7.0 też się znajdzie.
Paulo3535 dzięki za szybką odpowiedż.Byłem u elektryka który podpiął VAG i stwierdził że w ABS brak błędów a przyczyna może leżec po stronie zegarów.Nawiasem mówiąc na VAG widziałem komunikat "brak komunikacji z ABS" co o tym sądzisz.Dzisiaj przy kilku krótkich wyjazdach kontrolki zapaliły się jeden raz.
Ja miałem dokładnie to samo... pierw co jakiś czas się włączały kontrolki i tryb awaryjny w TipTronicu, pojechałem do Słupska i samochód się ze..ał. koledzy-ze-slupska-potrzebuje-pomocy-vt27732.htm. Poczytaj trochę! Dałem Ci dwa linki. Nic innego, tylko sterownik ABS.
Mam VCDSa i słabo go znam, ale jak ktoś potrzebuje, służę pomocą :P