problem z obrotomierzem c4 ABC
problem z obrotomierzem c4 ABC
Witam, mam problem z obrotomierzem. Odpalając silnik obrotomierz stoi w miejscu a świecą się kontrolki od ładowania, oleju, ręczny i temp. po ruszeniu po chwili zaczyna pikać i obrotomierz równolegle do prędkościomierza się porusza. Po przekroczeniu na cyferblacie 1000 obrotów kontrolka od cisnienia gaśnie. Zatrzymując pojazd znów się zapala ta kontrolka bo obrotomierz i prędkościomierz pokazują wartości zerowe na cyferblacie.Odczepiając z tyłu kostke od prędkościomierza , obrotomierz wskazuje dobrze ale pali sie kontrolka od ABS podłączając ponownie wtyczke od prędkościomierza problem powraca . Zatrzymując się pali się kontrolka ciśnienia a ruszając prędkościomierz i obrotomierz pracują równolegle. Spryskałem już styki na kostkach . Proszę o pomoc o co tu chodzi i jak naprawić ten problem.
W nawiązaniu do mojego problemu, jeszcze nikt nie udzielił mi jakich kolwiek sugestii dotyczących problemu z moim samochodem... szkoda. Dodam tylko moje spostrzerzenie co do dnia dzisiejszego. Jadąc wszystko było ok ale jak zatrzymał się pojazd znów problem w/o powracał. Może to mieć coś wsólnego z toczeniem się kół jezdnych ( chodzi mi o działanie czujnika ABS)