Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

problem z obrotomierzem c4 ABC

Elektryka
ODPOWIEDZ
IZI_80
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

problem z obrotomierzem c4 ABC

Post autor: IZI_80 » 04 sty 2012, 18:03

Witam, mam problem z obrotomierzem. Odpalając silnik obrotomierz stoi w miejscu a świecą się kontrolki od ładowania, oleju, ręczny i temp. po ruszeniu po chwili zaczyna pikać i obrotomierz równolegle do prędkościomierza się porusza. Po przekroczeniu na cyferblacie 1000 obrotów kontrolka od cisnienia gaśnie. Zatrzymując pojazd znów się zapala ta kontrolka bo obrotomierz i prędkościomierz pokazują wartości zerowe na cyferblacie.Odczepiając z tyłu kostke od prędkościomierza , obrotomierz wskazuje dobrze ale pali sie kontrolka od ABS podłączając ponownie wtyczke od prędkościomierza problem powraca . Zatrzymując się pali się kontrolka ciśnienia a ruszając prędkościomierz i obrotomierz pracują równolegle. Spryskałem już styki na kostkach . Proszę o pomoc o co tu chodzi i jak naprawić ten problem.

IZI_80
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: IZI_80 » 04 sty 2012, 19:10

Przedstawiłem się i co dalej...?Teraz mogę oczekiwać na pomoc innych klubowiczów?

Pozdrawiam

IZI_80
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: IZI_80 » 05 sty 2012, 17:15

W nawiązaniu do mojego problemu, jeszcze nikt nie udzielił mi jakich kolwiek sugestii dotyczących problemu z moim samochodem... szkoda. Dodam tylko moje spostrzerzenie co do dnia dzisiejszego. Jadąc wszystko było ok ale jak zatrzymał się pojazd znów problem w/o powracał. Może to mieć coś wsólnego z toczeniem się kół jezdnych ( chodzi mi o działanie czujnika ABS) ??

IZI_80
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: IZI_80 » 05 sty 2012, 17:40

Szczerze mówiąc to nie wiem, nie byłem u elektromechanika , nie wiem, czy sam dałbym rade posiadając tylko laptopa. Potrzebna by była mi wiedza na temat oprogramowania, okablowania itp. Ale chyba to inny temat . Za jaką kolwiek pomoc wielkie dzięki .

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja