witam.od jakiegoś czasu posiadam audi a6 c5 quattro 2.8 AQD i mając ostatnio okazje przejechać sie autostradą postanowilem sprawdzić ile moje autko pojdzie i ku zdziwieniu prędkość max to 200km/h i obroty w przedziale 4tys.. co bardzo mnie zdziwilo,ponieważ kuzyn równiez posiada c5 2.8 tyle ze napęd na przednią oś i spokojnie rozpędza sie powyzej 240..
czym to może być spowodowane?czy da się to jakoś odblokować? sporo jeżdzę za granice,dlatego kupilem 2.8
pozdrawiam!
bymyside2411, witam kolego to faktycznie troche mało możliwe, że lpg nie wyrabia jak sprawa wygląda na benzynie jak wygląda sprawa silnika czy wszystko ok z jego sprawnością może nie trzyma paramertów i koniki i moment poszły w las.Mamy już stare auta i wszystko możliwe dane techniczne http://www.autocentrum.pl/dane-technicz ... 193km.html pozdrawiam
wiesz co kolego,nie sprawdzałem podczas tamtej trasy róznic w benzynie i gazie,ale w jezdzie codziennej nie odczuwam żadnej różnicy..gaz staga założony w marcu 2011..co do silnika to można wywnioskować coś z parametrów które znajdują sie w vagu? jeśli tak to powiedzcie co gdzie i jak sprawdzić,a postaram sie to zrobić i wszystkie wartości podam na forum.pozdrawiam
niestety nie mam mozliwosci sprawdzic auta w tym momencie(jestem za granica)a auto niestety w pl,ale gaz raczej wyrabial przy 200km/h bo przejechalem wtedy ok 230km autostrada z predkoscia w okolicach wlasnie 160- 200 i benzyny nie ubylo z baku,a nie wpadlem na pomysl zeby przegonic auto na samej benzynie moja instalacja to stag 300plus ,reduktor kme gold red-1? oraz wtryski valteka..