Witam.
Orientuje się ktoś co to może być jak Vag nie chce połączyć się z centralnym zamkiem [35].
Jeszcze miesiąc temu bez problemu mogłem zdiagnozować wszystko, a dziś przy próbie podłączenia problem. Wszystkie sterowniki są obsługiwane, a centralny nie.
Wyciągałem moduł i jest suchy. Trochę wiązki wyglądają na mokre, ale to chyba nie przyczyna. Co to zatem może być?
Centralny działa bez zarzutów, ale jednak coś jest nie tak.
[ A6 C5] Brak połączenia Vag z centralnym zamkiem
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wojtek
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 TDI 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wojtek
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 TDI 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Właśnie o tym myślałem, ale nie mogłem wyczytać ze schematu który to jest pin.
Jeżeli się nie pomyliłem to będzie to pin 7 w 4 wtyczce. Jutro sprawdzę połączenie i dam znać co i jak.
Edit 29.03.2011
A zatem wygląda na to, że przerwany jest gdzieś ten właśnie kabel. Przy sprawdzeniu miernikiem brak przejścia, przy podłączeniu Vaga na "krótko" sterownik grzecznie odpowiedział. Pozostaje zatem znaleźć gdzie przerwał się ten przewód.
Kolejne pytanie do Was: Którędy "leci" ów kabel ze sterownika do złącza diagnostycznego?
Jeżeli się nie pomyliłem to będzie to pin 7 w 4 wtyczce. Jutro sprawdzę połączenie i dam znać co i jak.
Edit 29.03.2011
A zatem wygląda na to, że przerwany jest gdzieś ten właśnie kabel. Przy sprawdzeniu miernikiem brak przejścia, przy podłączeniu Vaga na "krótko" sterownik grzecznie odpowiedział. Pozostaje zatem znaleźć gdzie przerwał się ten przewód.
Kolejne pytanie do Was: Którędy "leci" ów kabel ze sterownika do złącza diagnostycznego?