Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C6, C5 też] Tuner TV czy warto zawracać sobie głowę ?

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radioodtwarzacze, wzmacniacze, zwrotnice głośnikowe, kondensatory itd.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lezo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

[A6 C6, C5 też] Tuner TV czy warto zawracać sobie głowę ?

Post autor: lezo » 17 lis 2008, 20:53

Czytam sporo na temat tunera TV, sam go również nie mam i chętnie bym sobie doposażył moje A6 (kamerkę cofania, odtwarzacz DVD/mp3 i 2 ekrany LCD juz mam :) ) tylko pytanie czy jest sens. Bo jak wiadomo nie wystarczy kupic tuner, tylko jest sporo zabawy, cała instalacja, tuner, inny sterownik itp.. A jak chcesz u jakiegoś mecenasa zrobić to już kosztuje nawet 4000zł <mikołaj>

I teraz pytanie do tych którzy mają, widzieli, używają itp - czy jest sens? Jak jest z jakością i odbiorem poszczególnych kanałów. Może się ktoś wypowie kto ma coś podobnego nawet w starszej konstrukcji np w A6 C5, A4 itp

Bo jak widziałem u kumpla kiedyś jak sobie do A3 2001r dorobił to bida z nędzą, ledwo ze 2 kanaliki w centrum Krakowa odbiera a jeszcze sporo zakłóceń i szumów do tego - ale może miał cos nie teges?

Czekam na wieści :roll:
A6 C6 3.0 TDI QUATTRO 280KM/550Nm, pełny S-Line

Jaro
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Jaro » 19 lis 2008, 18:39

Jeżeli myślisz o TV analogowej to max ilość odbieranych kanałów to ilość kanałów nadawanych przez nadajniki naziemne w danym rejonie z jednoczesną możliwością ich odbioru.Co do jakości to zależy to od tunera i anteny oraz siły emitowanego sygnału.
Ja mam oryginalny TV w Audi i muszę przyznać, że jestem zaskoczony jakością odbioru i ilością programów (łapię wszystkie nadawane u mnie naziemnie tzn. TVP1,TVP2,TVP Info,TVN i Polsat).W trakcie jazdy oczywiście będzie się to zmieniać gdyż zmianie będzie ulegać pozycja odbiornika względem nadajnika a także zakłócenia typu: ukształtowanie terenu(przeszkody), inne sygnały radiowe i elektromagnetyczne (telefonia komórkowa, sieć elektryczna itp).
Najlepszym rozwiązaniem będzie wypróbowanie tunera.
Co do sensowności to to wyłącznie zależy od Ciebie czy będziesz go wykorzystywał.
Pozdrawiam i życzę powodzenia.
<piwo>

Awatar użytkownika
lezo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: lezo » 19 lis 2008, 20:59

No tak. Glownie chodzilo mi o info o jakosci na postoju.

Dzieki za opinie.
A6 C6 3.0 TDI QUATTRO 280KM/550Nm, pełny S-Line

Ostole
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Ostole » 29 gru 2008, 00:51

Witam kolegów.
Ja też noszę się z zamiarem dołozenia tunera TV.
Problem w tym, że mam navi RNS-E, tą z opuszczanym ekranem i ciężko znaleźć tuner, który tu pasuje (A6C5 z 2004 roku).
Czy ktoś ma w pododnej wersji taki tuner albo wie jaki jest nr fabryczny.
Jakie kable będą potrzebne?
Ten od tunera do navi to wiem, ale co z anteną? Czy te paski w bocznych szybach (Avant) to są anteny TV?
A jesli ktoś ma taki zestaw z RNS-E, to może zarzuci cos na temat jakości odbioru...
Dzięki. Pozdrawiam.

Zablokowany

Wróć do „Car Audio”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja