Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Kilka głupich pytań - o lustra, alarm i audio

Elektryka
ODPOWIEDZ
ArKos72

Kilka głupich pytań - o lustra, alarm i audio

Post autor: ArKos72 » 24 gru 2011, 08:46

Witam.

Szukałem w szukajce. Częściowo mi się rozjaśniło kilka kwestii, ale nie mam 100% pewności co do poniższych rzeczy:

1. przełącznik lusterek mam taki z opcją składania. Nie składają się. Jeśli to awaria, to gdzie szukać? Jak poznać lusterka składane od nie składanych? Bo może ktoś u mnie po prostu wyłącznik zmienił... Bezpieczniki wszystkie mam okej.

2. czy lusterka zewnętrzne są podgrzewane? U mnie nie grzeją. Nie mam pojęcia jak w Audi jest, bo auto mam 3 dnni, ale w Oplu automatycznie z włączenie tylnej szyby grzanej zaczynają grzać lusterka. A w Ałudi jak to jest?

3. mam kaseciaka - Concert. Rozumiem, że skoro nie mam fabrycznie zmieniarki, a w gabaju nie widzę pod boczkiem żadnej wiązki ani wtyczki, to wystarczy dokupić ori zmieniarkę z kablem i podłączyć do radia, a w bagaju do koszyka przykręcić? Jakie zmieniarki były fabrycznie montowane?

4. po włączeniu zapłonu wszystkie kontrolki gasną, tak jak powinno być, w czasie jazdy nic nie zaświeca się ani nie mruga. Niezależnie od tego czy pasy mam zapięte czy nie, licznik ZA KAÂŻDYM RAZEM 3 razy pika i cichnie. WTF? Oco mu kaman? To tak ma być, czy on chce mi coś powiedzieć?

Proszę o wyrozumiałość, bo dopiero co kupiłem, nurtuje mnie wiele rzeczy, staram się jak najwięcej wiedzy zgarnąć... Czytam sporo, ale nie zawsze trafiam na to co bym chciał. Jakiegoś linka jakbym mógł prosić albo wytłumaczyć... Kumaty jestem dość dość z mechaniki, więc może być pobieżnie, żeby przynajmniej wiedział, w którą stronę świat się kręci, to już będzie git.

Z góry dzięki.

ArKos72

Post autor: ArKos72 » 24 gru 2011, 11:40

Bardzo wielkie dzięki za linki - pierwszych 3 bym w życiu nie znalazł... Jakoś kiepsko mi ta wyszukiwarka idzie...

Czyli tak:
ArKos72 pisze:2. czy lusterka zewnętrzne są podgrzewane? U mnie nie grzeją. Nie mam pojęcia jak w Audi jest, bo auto mam 3 dni, ale w Oplu automatycznie z włączenie tylnej szyby grzanej zaczynają grzać lusterka. A w Ałudi jak to jest?
Tu już jest jasność. Trza rozgrzebać lusterka.

Co do pikania licznika: czy mam pasy czy nie mam, to 3 pipy idą. Klocki mam gruuuuuube, z 10mm spokojnie wszystkie mają... Poziom wszystkich płynów również okej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja