Szanowni koledzy
Borykam się z podłączeniem modułu komfortu firmy CUBE. Co udało mi się zrobić:
-Podłączenie kierunków L/P
-Wsteczny
-Masa +12v i napięcie po stacyjce.
Mam problem ze zlokalizowaniem "impulsu centralnego zamka".
Włącznik halogenów podłączyłem pod przewód zielono-biały ,który znajduje się przy samym włączniku (tam pojawia się 12V po załączeniu halogenów)
Zauważyłem ,że na samym module w pinie oznaczonym jako sygnał halogenów w momencie otwarcia/zamknięcia nie pojawia się 12V.
Proszę o naprowadzenie mnie . Dodam ,że moduł sam w sobie chodzi ,ponieważ inteligentne kierunkowskazy już działają.
Dzięku za pomoc.
Moduł komfortu CUBE -podłączenie
- -=Rafal=-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Wszystko podłączyłem i nie działa leaving home ,jak i załączanie halogenów w momencie wrzucenia biegu wstecznego.
Sygnał impulsowy centralnego zamka jest prawidłowy. Po zamknięciu samochodu w miejscu podłączenia opisanego jako C pojawia się chwilowo około 6V.
Po wrzuceniu biegu wstecznego na R pojawia się 12V. Nie wiem jak to działa ,ale wydaje mi się ,że po zamknięciu/otwarciu auta jak i wrzuceniu wstecznego na wyjściu halogenów powinno pojawić się 12V -ale tak się nie dzieje.
Proszę o pomoc,czy coś zrobiłem źle?
Sygnał impulsowy centralnego zamka jest prawidłowy. Po zamknięciu samochodu w miejscu podłączenia opisanego jako C pojawia się chwilowo około 6V.
Po wrzuceniu biegu wstecznego na R pojawia się 12V. Nie wiem jak to działa ,ale wydaje mi się ,że po zamknięciu/otwarciu auta jak i wrzuceniu wstecznego na wyjściu halogenów powinno pojawić się 12V -ale tak się nie dzieje.
Proszę o pomoc,czy coś zrobiłem źle?
Witam!
Już dawno się nie logowałem więc na początku się przywitał - cześć
Troszkę chciałbym odwiedzić temat....
Udało się Tobie -=Rafał=- z podłączeniem tego modułu?
Zakupiłem go też i szczerze mówiąc czekałem z tym do wiosny (nie mam grażu a na powietrzu cieńko się robi jak zimno)
Pozdrawiam i dzięki z góry za odp.
Już dawno się nie logowałem więc na początku się przywitał - cześć
Troszkę chciałbym odwiedzić temat....
Udało się Tobie -=Rafał=- z podłączeniem tego modułu?
Zakupiłem go też i szczerze mówiąc czekałem z tym do wiosny (nie mam grażu a na powietrzu cieńko się robi jak zimno)
Pozdrawiam i dzięki z góry za odp.