Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[A6 C5 2.8 ACK] ustawienie wałków rozrzadu

Silniki benzynowe
Karol89
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Karol89 » 18 gru 2011, 23:17

-=Rafal=- pisze:Karol89, po pierwsze, taka blokada mój drogi Panie Mechaniku, nie wytrzyma napięć jakie są podczas pracy silnika to raz. Możesz włożyć coś mocniejszego bla bla bla a wtedy coś innego może nie wytrzymać. Rozpieprzysz pół silnika. Ale to Twoja brocha. Wyskakuje z blokadą rozrządu.. Fakt.. Załóż sobie blokadę na głowę. Taki sam efekt jak przy tym co chcesz zrobić wyżej.
Co do tego czy "da się z nimi coś zrobić". Pewnie. Wymienić. Nic innego nie zrobisz, jak byś to rozebrał to byś zobaczył czemu. A co do źródła zakupu? Serwis jest najpewniejszym. Reszta, to badziewie na parę miesięcy, a może i nie.
"Panie drogi mechaniku" na głowę to sobie sam zakładaj co ci się podoba <czarodziej>
Ja tylko pytam się nie mam zamiaru zakładać na tyle to ja jestem rozgarnięty :p spoko spoko.
Na mechanice co nieco się znam po prostu się pytam i nie wylewaj proszę swoich mądrości w taki sposób bo na pewno nie jesteś tym co rozumy pozjadał...
ÂŻe wymienić na nowy to też wiem że tak się da.
Wiem na jakiej zasadzie one pracują (napinacze) i reszta silnika tak więc poluzuj paska kolego i się nie spinaj.
A silnika też nie mam zamiaru rozpieprzać bo jak by nie było rozebraliśmy go do najmniejszej śrubki i został poskładany i jak na razie po przejechaniu obecnie ok 3700km ma się dobrze.
Jak ktoś był by zainteresowany to proszę http://www.audi80.pl/audi-a6q-limo-powo ... t57596.htm
Dziękuje za wyczerpujące wypowiedzi, dobranoc. :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl