Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ ACK 2.8 193 KM] kopci na bialo!!! nie odpala!

Silniki benzynowe
ODPOWIEDZ
andybed
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ ACK 2.8 193 KM] kopci na bialo!!! nie odpala!

Post autor: andybed » 15 gru 2011, 15:37

Witam serdecznie.
Koledzy pomozcie. Zaczelo sie od tego, ze po wymianie oleju zaczelo sie kopcic z nadkola przedniego od pasazera ze strony i smierdziec spalenizna.4 miesiace,3000km i dalej to samo. Po drugie Pod szyba znajduje sie taka rurka ( chyba odma?)zaowazylem ze jest przerwana z obydwu stron wiec pokleilem tasma.....Po jakims czasie auto zaczelo mocno kopcic na bialo, gesty bialy dym. Dodam ze mam zalozona instalacje LPG. Znajomy mechanik powiedzial ze to przez lpg, wiec ok. Dzisiaj przyszla pora na akumulator... rano odpalam samochod , zrobilem ok 1,5km i postawilem na parkingu. Przy nastepnej probie zapalenia samochodu ...niestety, tak jakby akumulator byl wyczerpany , juz tylko cyka......Przy pomocy kabli od razu odpalilem auto, aku nie byl na zero.(na 16)rano odpalam auto znowu - bania,nic.
kupilem uzywany akumulator , wrzucam do auta i co?odpala, choc tez z problemem. Przejezdzam ok 2 km , stawiam auto na parking i po ok 30 min. auto nie odpala. W czym problem?Czy wszystko razem do kupy stanowi problem czy kazde z osobna? juz nie wiem co ..... Dodam ze mieszkam w bloku i juz nie chce mi sie prosic sasiadow o pomoc przy odpaleniu. :[

Awatar użytkownika
-=Rafal=-
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: -=Rafal=- » 16 gru 2011, 00:28

andybed pisze:zaczelo sie kopcic z nadkola przedniego od pasazera ze strony i smierdziec spalenizna
Sprawdź zaślepkę wałka rozrządu.
andybed pisze:Pod szyba znajduje sie taka rurka ( chyba odma?)zaowazylem ze jest przerwana z obydwu stron wiec pokleilem tasma
Zobacz czy odma jest drożna, załóż nową odmę z ASO. Zobacz czy jest podłączona czy zaślepiona przez mistrzów gazowników.
andybed pisze:niestety, tak jakby akumulator byl wyczerpany , juz tylko cyka......Przy pomocy kabli od razu odpalilem auto, aku nie byl na zero.(na 16)rano odpalam auto znowu - bania,nic.
Tak jak Kolega wyżej pisze, sprawdź pobór prądu.

A NA PEWNO. Podłącz Audi pod komputer.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja