Witam
Od ponad pół roku szukam A6 C5 z końca produkcji lub A6 C6, ale raczej C5. Dziś byłem oglądać ten samochód:
http://otomoto.pl/audi-a6-prosto-z-niem ... 25052.html
Auto nie jest na krakowskich numerach rejestracyjnych, od dwóch miesięcy jest w kraju, właściciel twierdzi że przebieg raczej oryginalny bo ładne wnętrze, że rozrząd był robiony przy 120000 km dwa lata temu i że wyogóle cukiereczek.
W rzeczywistości zderzak ma odpryski lakieru, szczelina między maską a błotnikami jest różna, a tylne lampy w różnych kolorach. Po sprawdzeniu danych z numeru VIN WAUZZZ4B45N00113 okazało się, że auto już w roku 2010 w grudniu miało przejechane 292000km, rorząd był robiony przy 250000km, klocki hamulcowe też ale już nie chciałem więcej słuchać tych "rewelacji". Auto stoi na bardzo słabych letnich obonach, nie ma koła zapasowego, a właściciel twierdzi że kupił w komisie w niemczech i o niczym nie wie. Teraz widzę nadal figurujący przebieg 163000 w opisie i krew mnie zalewa.
Może kiedyś uda mi się kupić wymarzone auto i nie zostać oszukanym jak przy kupnie mojej setuni C4 rzekomo bezwypadkowej jak to w komisie w Radomiu mnie zapewniali osiem lat temu.
Pozdrawiam
Wojtek z Krakowa
ps. czytam forum od bardzo dawna, ale że jeszcze nie dorobiłem się A6 to też zwlekałem z rejestracją na forum poświęconym tejże
[towar][A6 C5 ] Uwaga, oszustwo straszne w Krakowie
- Wyrwiząb
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Radosław
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0T CREH 340KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
[towar][A6 C5 ] Uwaga, oszustwo straszne w Krakowie
Ostatnio zmieniony 07 lis 2012, 19:23 przez Wyrwiząb, łącznie zmieniany 2 razy.
- Wyrwiząb
- Forum Audi A6 / A7
Prawdopodobnie tak, jestem mocno zdegustowany sprawą. Przy okazji teraz wyczytałem w dziale "kupujemy A6" kto mi podkupił wcześniej wyszukane dużo starsze ale tanie i ładne A60x4B25A pisze:Brawo Kolego. Trzeba piętnowac oszutów! Te znaczki QUATTRO pewnie przyczepione po tylnym dzwonie... zgodnie z radosną inwencją właściciela/handlarza...

- Wyrwiząb
- Forum Audi A6 / A7
Po części się oczywiście zgadzam, ale dlaczego nie dostałem od niego informacji prawdziwej. Auto jest powypadkowe, oszukane o 100% na przebiegu i cholera wie co by jeszcze wyszło. Niech napisze, że były stłuczki, przebieg około 330000km i jak ktoś chce ideał to do salonu proszę.Piotruś pisze:Wyrwiząb, oczywiście podzielam Twoje oburzenie na oszusta i bardzo dobrze, że go tutaj publicznie napiętnowałeś ... ale powiedz szczerze ... na co więcej liczyłeś przy tak śmiesznie niskiej cenie
Przecież za zdrowe C5 z końca produkcji z silnikiem BAU pod maską i dobrym wyposażeniem wnętrza w Niemczech wciąż trzeba wybulić (najmniej) 8 - 9 tysi EURO ... a Ty nam pokazujesz ogłoszenie, z którego wynika, że po odjęciu kosztów rejestracji, zaniżonej akcyzy i kosztów transportu - cena zakupu zagranicą nie mogła być wyższa niż 5000 EUR ... . A gdyby jeszcze odjąć niewatpliwą marżę "importera - otrzymujemy max 4500 EUR loko Niemcy czy skąd tam to auto przyjechało ... .
... .