Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

W Mbanku nie ubezpieczycie A6 1.8T

Wszystko związane z ubezpieczeniem naszych aut. AC, OC, NW, wypadki, stłuczki, odszkodowania itp.
BartG60
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

W Mbanku nie ubezpieczycie A6 1.8T

Post autor: BartG60 » 11 gru 2011, 16:15

Jakiś czas temu dzwonili do mnie z Mbanku i proponowali ubezpieczenie auta.
Myślę, super proszę o ofertę, pan przez telefon przekonywał i opowiadał jakie to super ubezpieczenie, poprosił o podstawowe dane czyli jak długo mam P.J. rok urodzenia, numer buta, czy mam żonę męża? sratata.... test przeszedłem wzorowo <luzik>
jednak kiedy zaczął pytać o samochód to zawiesił się na pytaniu o silnik i jego moc <szok>
(A6 1.8T 132KW-180KM) poprosił żebym poczekał ponieważ nie ma takiej wersji silnikowej,
po ok 3 minutach czekania odebrał i oznajmił ze nie mają w swojej bazie takiej wersji i nie może mi ubezpieczyć samochodu <wysmiewacz>
Więc jeżeli ktoś z silnikiem AJL szuka ubezpieczenia to nie w mBanku.

BartG60
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: BartG60 » 11 gru 2011, 20:56

Przemcio pisze:BartG60, dobre, sam miałem w Mbanku i nic z ich str nie miałem po za oszczednością na składce

a Nie mogłeś powiedzieć ze niewiesz w sumie ile ma mocy ale że to 1,8T i koniec?
No w sumie mogłem tak zrobić ale już nie chciałem mieszać, w dowodzie mam wbite 180 KW, tak tak 180KW hehehe... auto jest 132KW a ubezpieczenie byłoby na 110KW mix na maxa <szok>

BartG60
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: BartG60 » 01 lut 2012, 18:51

cd.
dzisiaj zadzwoniłem do link4 ponieważ allianz zaśpiewał sobie prawie 700PLN za OC. Pani z link4 podczas wyliczania składki również miała problem z mocą silnika (tak jak w Mbanku) w ich bazie danych też nie ma takiej opcji jak 1.8T 180KM (132KW)!!! Jednak w tym przypadku babka była kumata i poprosiła żeby wysłać do niej skan dowodu rej. potwierdzającego taką moc. (a oni uzupełnią dane) Hehehehe... ale niestety ja w dowodzie mam błąd i zamiast 180KM mam wbite 180KW i też lipa. Wpadłem na pomysł że wyśle jej dokument z salonu audi potwierdzający wszystkie dane techniczne auta o numerze vin który jest w dowodzie. Zobaczymy czy przejdzie ta akcja. Ewentualnie zeskanuje jej książkę serwisową hehehehehe... ale jaja

P.S.
Jutro dam znać co z tego wyszło.

BartG60
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: BartG60 » 03 lut 2012, 09:56

no i wszystko gra, wysłałem specyfikacje którą otrzymałem z audicentrum oraz skan książki serwisowej i mam auto ubezpieczone za 530PLN na rok. Więc jak coś to w Link4 AJL już jest w bazie danych ;p

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ubezpieczenia”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja