Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[Audi A6 2.8 Quattro LPG] - skoki obrotow i gasniecie

Silniki benzynowe
ODPOWIEDZ
snoop-dogg
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[Audi A6 2.8 Quattro LPG] - skoki obrotow i gasniecie

Post autor: snoop-dogg » 16 lis 2008, 20:49

Witam! Mam powazny problem od wczoraj. Mianowicie na wolnych obrotach po dodaniu gazu i puszczeniu spadaja one o wiele za nisko,do ok. 200,potem wracaja na ok. 900 i lekko plywaja ale naprawde minimalnie. Z kolei przy jezdzie np. dojezdzajac do ronda i wciskajac sprzeglo w celu redukcji potrafi zgasnac bo obroty sa tak niskie. Mam gaz sekwencyjny ale to samo dzieje sie rowniez na benzynie. NIe wiem czy ma to jakiekolwiek znaczenie ale stalo sie tak po tym jak odlaczylem aku i wyjalem poduszke kierowcy w celu ustawienia kierownicy bo byla lekko krzywa w SPAM do ulozenia kol,tego samego dnia odpowietrzylem hamulce z przodu jeszcze,zalozylem wszystko spowrotem,podlaczylem aku,odpalilem auto,pochodzilo troche na wolnych obrotach rozgrzalo sie,wyjechalem na jazde probna zeby zobaczyc czy kierownica jest prawidlowo ustawiona i sie zaczelo, albo dziwny zbieg okolicznosci albo nie wiem. Pomozcie prosze.
Ostatnio zmieniony 16 lis 2008, 21:14 przez snoop-dogg, łącznie zmieniany 1 raz.

ajozefczyk
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Józef
Rocznik: 1996
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 1.9TDI AFN 110KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: ajozefczyk » 18 lis 2008, 15:24

Witaj najlepiej by było podłączyć Vaga i zobaczyć jakie błędy wywala jeżeli nie masz do niego dostępu to spróbuj odłączyć klemę na całą noc jeżeli są to błędy sporadyczne powinno je skasować.jeżeli nie pomoże to radził bym podjechać do mechanika

snoop-dogg
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: snoop-dogg » 19 lis 2008, 22:44

podlaczalem do vaga,do skanera za 3000 funtow nawet ktory moj qmpel maniak audi sobie kupil i nic,zero bledow ale wyczyscilem przepustnice i wymienilem weze podcisnienia od razu ktore ida w tamtych okolicach i jak reka odjal,pracuje jakby dopiero co z tasmy zjechala :) pzdr

morfeusz27

Post autor: morfeusz27 » 20 lis 2008, 09:55

snoop-dogg gdzie masz tą przepustnicę ? Koledzy z forum też mi to radzili, bo czasami mam identyczne objawy jak TY jak to zrobiłeś?

snoop-dogg
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: snoop-dogg » 20 lis 2008, 18:02

jak stoisz przodem do auta to ona jest z kompletnie 2 strony silnika,dostep lekko kiepski. a jak to zrobilem? czysta szmatka,zetrzec caly osad i pieknie 3ma obroty i na benzynie i na gazie

morfeusz27

Post autor: morfeusz27 » 20 lis 2008, 19:07

<ok> dzięki, w sobotę spróbuję

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja