[A6 2.5 TDi] Jaki przepływomierz powietrza???
Ja właśnie przymierzam się do zakupu nowego przpływomierza i rozbierzności cenowe są straszne... Potrzbuje przepływki do silnika AFB: w ASO chcą 599zł (w serwisie Boscha natomiast bardzo podobnie 571zł). Na Allegro jeden gość ma za 399zł inny za 329 i niby podają te same numery co producent i w ASO a jednak mam pewne obawy co sądzicie?
Ostatnio zmieniony 11 lut 2014, 19:31 przez Resacro, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam kolegów,
podepnę się pod temat przepływomierza. U mnie oryginalny padł i wymieniłem na jakiś "no name" po porostu na chińczyka. Długo nie pochodził więc kupiłem zamiennik magneti marelli i mam pytanko (może wcześniej tego nie zauważyłem). Podpinałem auto w sobotę pod Vaga i wychodzi, że przepływka ma dawkę powietrza w granicach 425mg/cykl. Jaka dawka jest u Was koledzy? Czy znowu przepływomierz mi poszedł? fakt, nie kupowałem oryginału bo trochę żyłowałem bo ostatnie naprawy wałki, rozrząd itd. pociągnęły trochę funduszy.
Możecie podpowiedzieć czy dawka jaką u mnie wskazuje jest normalna?
Dzięki bardzo
podepnę się pod temat przepływomierza. U mnie oryginalny padł i wymieniłem na jakiś "no name" po porostu na chińczyka. Długo nie pochodził więc kupiłem zamiennik magneti marelli i mam pytanko (może wcześniej tego nie zauważyłem). Podpinałem auto w sobotę pod Vaga i wychodzi, że przepływka ma dawkę powietrza w granicach 425mg/cykl. Jaka dawka jest u Was koledzy? Czy znowu przepływomierz mi poszedł? fakt, nie kupowałem oryginału bo trochę żyłowałem bo ostatnie naprawy wałki, rozrząd itd. pociągnęły trochę funduszy.
Możecie podpowiedzieć czy dawka jaką u mnie wskazuje jest normalna?
Dzięki bardzo
biernik, wcześniejszy przepływomierz jak padł to auto było muł i nie było czym jeździć, zero mocy. Ten przepływomierz od magneti marelli sam w sobie działa, kupiłem go stosunkowo niedawno, wyciągnąłem wkład żeby zobaczyć czy nie jest brudny, ale wszystko czyściutkie. Zastanawia mnie tylko ta dawka ok 425-430 mg gdzie dawka zadana wg VAG jest na poziomie 240 mg, może wcześniej nie zwróciłem na to uwagi co wskazuje VAG. Zwraca się dlatego do wszystkich kolegów z pytaniem czy ta dawka jest w porządku.
Proszę o podpowiedź.
Pozdrawiam
Robert
Proszę o podpowiedź.
Pozdrawiam
Robert
Witam ja rowniez podepne sie pod temat a mianowicie ja mam taki problem ze nie wiem jaki mam kupic przeplywomierz.Kupilem nie dawno auto i jest do wymiany przeplywka audi mialo silnik 150km i chlop mowil ze zmienil na 180km o znaczeniu AKE wiec szukalem przeplywki do AKE i tam powinna byc firmy HITACHI a jest zalozona firmy BOSCH.Skad mam wiedziec jaki mam silnik jak go mam rozpoznac pomoze ktos
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam moge dac na próbe wkład Pierburg oznaczenie 7.22684.10.0 na start mogę użyczyć do testu.
Pozdrawiam,
przepływomierz uzyty raz u mnie sie nie sprawdził posiadam silnim AKN 2.5TDi automat 150 koni i auto mi dymiło na nim.
edytowałam zgodnie z Regulaminem Forum (Mazdomania)
Pozdrawiam,
przepływomierz uzyty raz u mnie sie nie sprawdził posiadam silnim AKN 2.5TDi automat 150 koni i auto mi dymiło na nim.
edytowałam zgodnie z Regulaminem Forum (Mazdomania)
Ostatnio zmieniony 24 lut 2014, 08:52 przez Mariusz777, łącznie zmieniany 1 raz.