[ A6 C6] Dunlop SP Sport Maxx GT /vs/ CONTI SPORT Contact 2
[ A6 C6] Dunlop SP Sport Maxx GT /vs/ CONTI SPORT Contact 2
Zawezajac wybor tylko do tych dwoch, ktory wybor lepszy do C6?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A7 4G
- Nadwozie: Hatchback
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz A6 Forum
- Rocznik: 2006
- Moje auto: S6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 4.2 326KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Powiem tak...
poszerz swój wybór
Ja tez sie tak zastanawiałem wybrałem Dunlop Spot Maxx TT bo w testach wychodziły lepiej od GT i chyba są ciut wyżej klasyfikowane w Dunlopie
Dunlopy to dobre opony dobre trzymanie, dość ciche i po jednym sezonie wydaje sie że nie zużywają się baardzo szybko może wystarcza na 3 sezony... może...
jednak Dunlopy maja jedna wadę, wszystkie, badzo sybko i łatwo sie wybijają co powoduje lekki drżenia kierownicy bez mozliwości wyważenia.
CSC2 to rewelacyjna opona ale szybko sie ściera na oście ledwo dwa sezony
w quattro może wytrzymaja 3, jesli tak brałbym Continentale
Jednak wszystcy dobrze mówią o Nokianach letnich i jeszcze jakies nowe Vredki wyszły fajne.
W każdym razie z Twojego wyboru CSC2
poszerz swój wybór

Ja tez sie tak zastanawiałem wybrałem Dunlop Spot Maxx TT bo w testach wychodziły lepiej od GT i chyba są ciut wyżej klasyfikowane w Dunlopie
Dunlopy to dobre opony dobre trzymanie, dość ciche i po jednym sezonie wydaje sie że nie zużywają się baardzo szybko może wystarcza na 3 sezony... może...
jednak Dunlopy maja jedna wadę, wszystkie, badzo sybko i łatwo sie wybijają co powoduje lekki drżenia kierownicy bez mozliwości wyważenia.
CSC2 to rewelacyjna opona ale szybko sie ściera na oście ledwo dwa sezony
w quattro może wytrzymaja 3, jesli tak brałbym Continentale

Jednak wszystcy dobrze mówią o Nokianach letnich i jeszcze jakies nowe Vredki wyszły fajne.
W każdym razie z Twojego wyboru CSC2

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A7 4G
- Nadwozie: Hatchback
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Może nie identyczne ale bardzo zbliżone do siebie. I uwierz że AWD daje bardzo dużo.mattqq pisze:A co ma piernik do wiatraka:D ?..z racji na to ze mam Q to opony obu producentow zuzywaja sie tak samo, maja identyczne wlasciwosci na tych samych nawierzchniach itd, tak........?
Dorzuć do listy jeszcze proxes t1r i potenza s.
nie dorzuce do wyboru nic bo kupilem felgi na lato w zestawie z oponami, po 2 szt Dunlopow i 2 Conti. Pytalem ktore lepsze bo chce 2 szt zatrzymac, drugie 2 sprzedac i dosztukowac 2 tak by miec komplet 4 takich samych.
Poki co na zime wczoraj zalozylem P Sotto Zero II 245/40/18 i musze powiedziec ze w porownanii do Zero Rosso sa bardzo ciche, az milo :D
ps nokianom i innym avonom itd jakos nie ufam :P ewentualnie moze sprzedam wszystkie 4 i kupie 4 szt zero rosso, widzialem uzywki 4szt 255/35/19 z bieznikiem 5-6mm chodza w granicach 1000pln, nie widze sensu kupowania nowych
Poki co na zime wczoraj zalozylem P Sotto Zero II 245/40/18 i musze powiedziec ze w porownanii do Zero Rosso sa bardzo ciche, az milo :D
ps nokianom i innym avonom itd jakos nie ufam :P ewentualnie moze sprzedam wszystkie 4 i kupie 4 szt zero rosso, widzialem uzywki 4szt 255/35/19 z bieznikiem 5-6mm chodza w granicach 1000pln, nie widze sensu kupowania nowych
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
chyba nie duże masz rozeznanie w jakości opon skoro Nokiany porównujesz do Avonówmattqq pisze:ps nokianom i innym avonom itd jakos nie ufam :P ewentualnie moze sprzedam wszystkie 4 i kupie 4 szt zero rosso, widzialem uzywki 4szt 255/35/19 z bieznikiem 5-6mm chodza w granicach 1000pln, nie widze sensu kupowania nowych

Ja jeżdzę zawsze na dobrych oponach i jestem względem nich wymagający
miałem wcześniej Sotto zero II i zmieniłem na Nokiany WR G2
gdyby nie były warte to bym nie polecał

Na Dunlopkach się zawiodłem pisałem juz czemu...
Kolega z forum wybił natomiast nowe CSC3 po krótkim czasie...
o letnich Nokianach same dobre opinie

ps.
nie żebym był ich fanem... ale sie bronią same.
Co do rady w wyborze moje zdanie juz znasz - only CSC2

-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
e tam
letnie mam Dunlopy i staram się być obiektywny
jestem fanem CSC
za liderów płacisz bo jadą na legendzie nic więcej
za Pirellki do siębie zaplacić musze ponad 1000 zł jeżdziłem... nic szczególnego
Nokiany kupiłem po raz pierwszy do Audika i jestem zadowolony znacznie bardziej niż z Dunlopów
zresztą jak piszę to o tym co sprawdziłem a nie teoretyzuje
ps.'
Dunlpy kupiłem bo były na drugim miejscu w teście chyba ADAC w rozmiarze 245 na rok 2010 i już sie testami sugerować nie będę

letnie mam Dunlopy i staram się być obiektywny

jestem fanem CSC
za liderów płacisz bo jadą na legendzie nic więcej
za Pirellki do siębie zaplacić musze ponad 1000 zł jeżdziłem... nic szczególnego

Nokiany kupiłem po raz pierwszy do Audika i jestem zadowolony znacznie bardziej niż z Dunlopów
zresztą jak piszę to o tym co sprawdziłem a nie teoretyzuje
ps.'
Dunlpy kupiłem bo były na drugim miejscu w teście chyba ADAC w rozmiarze 245 na rok 2010 i już sie testami sugerować nie będę

-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
nie mówie o teoretycznej wiedzy koncernów tylko o twojej bo wydaje mi się że twoja wiedza o Nokianach jest teoretyczna.
zreszta nie wiem czemu ta dyskusja ma służyć
pytałeś o radę odpowiadam Ci na podstawie swojego doświadczenia... tyle...
polecam CSC po co więc dyskutować o Nokianach ?
nie rozumiem niektórych uzytkowników pytaja o radę... dostaja taką i jeszcze żle...
zreszta nie wiem czemu ta dyskusja ma służyć
pytałeś o radę odpowiadam Ci na podstawie swojego doświadczenia... tyle...
polecam CSC po co więc dyskutować o Nokianach ?
nie rozumiem niektórych uzytkowników pytaja o radę... dostaja taką i jeszcze żle...