Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

błąd czujnika kąta skrętu

Elektryka
ODPOWIEDZ
m_michu
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

błąd czujnika kąta skrętu

Post autor: m_michu » 01 gru 2011, 15:26

Pierwszy problem w moim audi :/
Od jakiegoś czasu w trakcie jazdy, w różnych okolicznościach zapalaja sie kontrolki ESP i ABS. Komputer pokazuje że to czujnik kąta skrętu. Rozmawiałem z mechanikiem i mówi że trzeba wymienić. Uzywany znalazłem za 150zł + ok.200zł robocizna bo podobno troche z tym roboty i trzeba uwazac zeby poducha nie wywalila. Czy macie jakies propozycje co mógłbym zrobić żeby tego uniknąć? Miał ktoś podobny problem?

daniel1997

Post autor: daniel1997 » 01 gru 2011, 16:54

m_michu, kolego jest dużo tematów związanych z czujnikiem np. c5-25tdi-vt22200.htm?view=previous wystarczy poszukać może zbieżność kół się rozjechała jak odłączysz aku to poduszka nie odpali.

m_michu
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: m_michu » 01 gru 2011, 21:13

Jak napisałem kontrolki zapalają się w najróżniejszych momentach,przy ruszaniu, hamowaniu, skrętu, jazdy po wertepach itd. Po zgaszeniu i odpaleniu jest wszystko ok. Czasem wogóle się nie zaświecą. Dzieki za rady, zobacze co da zbieżność.
pozdrawiam

gwizdek50
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Tomasz
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: gwizdek50 » 03 gru 2011, 22:16

m_michu pisze:Jak napisałem kontrolki zapalają się w najróżniejszych momentach,przy ruszaniu, hamowaniu, skrętu, jazdy po wertepach itd. Po zgaszeniu i odpaleniu jest wszystko ok. Czasem wogóle się nie zaświecą. Dzieki za rady, zobacze co da zbieżność.
Zanim cos zaczniesz grzebać i przypadkiem spier... - o co w tym przypadku jest niezmiernie łatwo - skontaktuj się z olo_gsm na tym forum. Ten facet jest w tym temacie naprawdę dobry. Mi pomógł jakieś 2 lata temu w podobnej sytuacji. Ma o tym duże pojęcie i... bazę danych kodów :>
gwizdek

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja