[ AGA 2.4 165 KM] Ciężkie odpalanie i nierówna praca
[ AGA 2.4 165 KM] Ciężkie odpalanie i nierówna praca
Mam taki problem w sumie odkąd go kupiłem, jak ciepły pali na dotyk , jak zimny postoi np kilkanaście godzin to nie odpala na dotyk tylko kreci kreci i dopiero załapie, to jeden objaw, no i drugi czasami bo nie zawsze nierówno pracuje silnik, tak samo przy jeździe jak daje gazu dużo to idzie normalnie, chce jechać powoli po mieście lekko trzymając gaz to czuć takie szarpanie jakby, nie ma tej płynności, jak zimny to już w ogóle. co może być przyczyną, znajomy mechanik mówił mi że to może być czujnik halla, a co wy sądzicie o tych dwóch przypadłościach ?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Za bogata mieszanka, musisz zdiagnozować czy problem jest po stronie pb czy lpg.
Stawiam na lejące wtryski lpg i możliwe że puszczają i dlatego nie możesz odpalić jak zimny bądź reduktor puszcza podciśnieniem. Najlepiej jak byś zakręcił lpg i pojeździł na samej pb aby sprawdzić czy będzie poprawa (wcześniej wyzeruj korekty vagiem bądź odłączając akumulator).
Stawiam na lejące wtryski lpg i możliwe że puszczają i dlatego nie możesz odpalić jak zimny bądź reduktor puszcza podciśnieniem. Najlepiej jak byś zakręcił lpg i pojeździł na samej pb aby sprawdzić czy będzie poprawa (wcześniej wyzeruj korekty vagiem bądź odłączając akumulator).