[a6 C5]Dynamiczna regulacja zasięgu świateł (xenony)
[a6 C5]Dynamiczna regulacja zasięgu świateł (xenony)
Witam
Ostatnio zauważyłem że przestało działać u mnie w samochodzie automatyczne poziomowanie xenonów. Po diagnozie VAS-em 5051B w serwisie stwierdzono usterkę:
Dynamiczna regulacja zasięgu świateł
4Z7907357
dynamische LWE D07
Kodowanie 50
Numer partnera 02325
00532 007
Napięcie zasilania
Sygnał za mały
Sporadycznie
Co może być uszkodzone? Czy sterownik czy może czujnik poziomo któryś?
Pozdr
Ostatnio zauważyłem że przestało działać u mnie w samochodzie automatyczne poziomowanie xenonów. Po diagnozie VAS-em 5051B w serwisie stwierdzono usterkę:
4Z7907357
dynamische LWE D07
Kodowanie 50
Numer partnera 02325
00532 007
Napięcie zasilania
Sygnał za mały
Sporadycznie
Pozdr
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Rabol, jesli przestało działać samopoziomowanie to rozumiem, że "na stałe" ?
Czy jednak faktycznie sporadycznie nie działa
?
Bład skasowany i powraca ?
Sporadyczne zapamiętane za niskie napięcie to może byc przecież słaby akumulator, czy odłączenie go przy włączonych swiatłach, zbyt duzy spadek napięcia przy rozruchu, itp.
Czy jednak faktycznie sporadycznie nie działa

Bład skasowany i powraca ?
Sporadyczne zapamiętane za niskie napięcie to może byc przecież słaby akumulator, czy odłączenie go przy włączonych swiatłach, zbyt duzy spadek napięcia przy rozruchu, itp.
Części samochodowe online - Motostacja pl
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
W moim przypadku był padnięty czujnik przedni poziomowania (ten połączony z wahaczem lewym dolnym przednim), jednak miałem jako błąd usterkę tego czujnika.Rabol pisze:Akumulator jest nowy. Poziomowanie padło na stałe. Nie wiem czy po skasowaniu błąd powraca, ale lampy świecą za nisko, po włączeniu świateł nie podnoszą się jak to miało miejsce wcześniej.
Objawy takie jak Twoje, ale to jest celowo tak zrobione, że w przypadku usterek ksenony swiecą maksymalnie w dół (ze względów bezpieczeństwa, bo niby jak to byłoby gdyby zaczeły swiecić maksymalnie w górę ?)
Być może wszystkie usterki konczą się takim "trybem awaryjnym", tzn. że świecą w dół?
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
Skasować jak najbardziej warto ale bardzo wątpię czy po samym skasowaniu zacznie działać.0x4B25A pisze:Rabol, skasuj w takim razie błąd VAGiem/VCDSem i zobaczymy czy powróci i czy zaczną światła działać... bo teraz cały czas system ma błąd w pamięci...
Błąd jest sporadyczny, więc nie powinien bruździć.
Poza tym skasowanie błędu to nie oznacza usuniecia przyczyny jego pojawienia się.
ÂŻycze oczywiście jak najlepiej ale...
Napisz czy po skasowaniu cos się pojawi znowu

Re: [a6 C5]Dynamiczna regulacja zasięgu świateł (xenony)
witamRabol pisze:Witam
4Z7907357
dynamische LWE D07
Kodowanie 50
Numer partnera 02325
00532 007
Napięcie zasilania
Sygnał za mały
Sporadycznie
Pozdr
wracając z wakacji wyświetlił mi się również ten sam błąd "Dynamiczna regulacja zasięgu świateł".nie mam Vaga ,więc usunąć błędu nie umiem.Po zgaszeniu samochodu błąd nie wyświetla się le po przejechaniu paru kilometrów powtórka z rozrywki.proszę o pomoc w tej sprawie(ksenon ori).
Druga sprawa dotyczy mokrego dywanika po stronie pasażera przy włączonej klimie,nie wiem o co chodzi,przychodzi mi do głowy czy aby to nie skraplacz szwankuje,czekam na odp
ja mam również oryginalny xenon i ostatnio jak wracałem z pracy świeciły mi strasznie do dołu, a następnie stanąłem pod garażem i gasiłem i odpalałem auto i zauważyłem że poziomują się ale za każdym razem inaczej czyli na inna wysokość, a błedu żadnego mi nie wyświetla.może jak bym podjechał na ustawienie świateł to by coś dało czy macie inne pomysły
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
Pomysłów to ja mam mnóstwokleisty pisze:to by coś dało czy macie inne pomysły

Tyle, ze wolałbym żebyś napisał co już sprawdziłeś, czy jak napisał 0x4B25A, odczytałeś błędy itd. wtedy, wiedząc co już zostało wyeliminowane można spróbować Ci pomóc. Jesli nie jestes w stanie samodzielnie nic sprawdzić to niestety przez internet nie widzę możliwości naprawy. Pozostaje Ci poradzić, żebyś udał się do specjalisty

mój kuzyn posiada vaga w sobote poprosze żeby mi sprawdził czy są jakieś jakiś czas temu miałem podłączone auto do komputera i nic nie wyskoczyło ,i na fisie też mi nie wyświetla żadnego błędu na temat świateł ani żadnego innego:/
[ Dodano: 2014-09-15, 23:07 ]
posiada ktoś instrukcję jak zrobić adaptacje
[ Dodano: 2014-09-15, 23:07 ]
posiada ktoś instrukcję jak zrobić adaptacje