[A4 B5 AFN]zmiana z automatu na manual-brak reakcji na gaz.
[A4 B5 AFN]zmiana z automatu na manual-brak reakcji na gaz.
Witam mam pytanie, zmieniałem skrzynię w moim audi z automata na manual, w sumie to nie ja tylko jak się teraz okazało jakieś paparuchy, no ale do tematu, auto w ogóle nie reaguje na dodanie gazu, daje caly pedał a obroty jakby bez reakcji rosną bardzoo powoli, od czego zacząć szukanie przyczyny?
zacznj od pedala gazu jak wiesz jest tam czujnik polozenia gazu mialem kiedys podobnie zacinal sie raz dzialal raz nie
rozumiem ze wczesniej dzialal dobrze tak?
Ciekawe czy dobrze zaadoptowali skrzynie i wylaczyli pare opcji w kompie zeby komp dalej nie widzial automata
a z pedalem czasem tak jest ze jak ruszysz jedno to drugie wogle nie idace w parze tez sie zepsuje w ten sam czas
duzo razy mi sie tak zdarzylo
rozumiem ze wczesniej dzialal dobrze tak?
Ciekawe czy dobrze zaadoptowali skrzynie i wylaczyli pare opcji w kompie zeby komp dalej nie widzial automata
a z pedalem czasem tak jest ze jak ruszysz jedno to drugie wogle nie idace w parze tez sie zepsuje w ten sam czas
duzo razy mi sie tak zdarzylo
jakob
oznaczenia skrzyń do silnika AFN to APL i DHF , nie wiem jak jest z rozrusznikiem czy jest taki sam czy inny. Zestaw znalazlem za 1500 zl niewien czy to dobra cena czy troche dużo bo do 1,6 i 1,8 benzyny sa juz nawet po 900 zl, Do nowszego A4 B6 TDI znalazlem za 1100 ale on chyba nie podejdzie do A4 B5
michas28, Tego nie sprawdziłem zaraz jade do pracy to zobacze , wymiana oleju to ciekawa sprawa wiążąca sie z zakupem mojego auta .
Gość zmienił olej na warsztacie gdzie uszkodzili uszczelke pod miską po czasie olej mu wyleciał po założeniu nowej uszczelki i filtra zalał w garażu ( bez używania komputera tylko tak jak w książce pisało ) nowy olej i efektem było to że auto nie miało biegu ( jałowego ) Po włączeniu na D od razu jechał jak noga na hamulec to silnik sie zadusił trzeba było na N dać a ruszać z 1 , ja kupiłem z pełną świadomością że skrzynia do wymiany ale po powrocie do domu 200 km zaczła pracować prawie poprawnie już ok 2 tys km zrobiłem co prawda umawiałem sie na sprawdzenie poziomu oleju ale wiecznie k0oleś ma zawalony warsztat nawet teraz miał sprawdzić i nic nie wyszło , czy sądzisz że to może być zły poziom oleju
co prawda nic nie ryzykuje a na pewno nie pogorsze sytuacji . Fajnie by było jak by zadziałało. <szok>
Gość zmienił olej na warsztacie gdzie uszkodzili uszczelke pod miską po czasie olej mu wyleciał po założeniu nowej uszczelki i filtra zalał w garażu ( bez używania komputera tylko tak jak w książce pisało ) nowy olej i efektem było to że auto nie miało biegu ( jałowego ) Po włączeniu na D od razu jechał jak noga na hamulec to silnik sie zadusił trzeba było na N dać a ruszać z 1 , ja kupiłem z pełną świadomością że skrzynia do wymiany ale po powrocie do domu 200 km zaczła pracować prawie poprawnie już ok 2 tys km zrobiłem co prawda umawiałem sie na sprawdzenie poziomu oleju ale wiecznie k0oleś ma zawalony warsztat nawet teraz miał sprawdzić i nic nie wyszło , czy sądzisz że to może być zły poziom oleju