[ A6 C5] Przejściówka przód słabo gra
[ A6 C5] Przejściówka przód słabo gra
Tak jka w opisie, mam podłaczone radio w miare porzadne model Alpine CDA, no i aby grały mi wszystkie głośniki musiałem kupić tą przejściówke do radia, podłaczyłem, i ok gra wszystko, tylko ... tył gra super, przód tak jakby grał wogóle bez basu i sporo ciszej, w radiu jak ustawiam zaś aby przód grał głośniej to juz nie ma tego dźwięku taki zwykly, bez basu, czy tak powinno być ? czy coś moze źle podłączyłem ? może mi podpowiedzieć ktoś co zrobić aby grało tak samo ?
- TheWitcher
- Forum Audi A6 / A7
Mam ten sam problem
Niestety ale tego nie obejdziesz. tyl gra glosniej bo masz puszczony na wzmacniacz a "radio o tym nie wie" i masz podane taki same natezenie na wszystkie glosniki.
Masz dwie opcje:
Albo sie z tym pogodzic i wyrownac sobie sile glosu Faderem
albo przerobic instalacje w aucie i wypuscic nowe przewody na glosniki do tylu z pominieciem wzmacniacza.

Niestety ale tego nie obejdziesz. tyl gra glosniej bo masz puszczony na wzmacniacz a "radio o tym nie wie" i masz podane taki same natezenie na wszystkie glosniki.
Masz dwie opcje:
Albo sie z tym pogodzic i wyrownac sobie sile glosu Faderem
albo przerobic instalacje w aucie i wypuscic nowe przewody na glosniki do tylu z pominieciem wzmacniacza.
Byla: Audi 80 1.6, A6 2.4 V6, A6 1.9Tdi Saloon, Coupe Quattro typ 85, jest jak w opisie