Nie działające światła przeciwmgielne i nie tylko ...
Nie działające światła przeciwmgielne i nie tylko ...
Dzień dobry - wszystkim !
Od niedawna jestem posiadaczem A6 i odkrywam niestety wciąż jekieś usterki .
Pierwsza - nie działają światła p/mgielne pomimo wyciągnięcia pokrętła "do siebie" tak jak to jest opisane w instrukcji obsługi
Druga - problem z ogrzewaniem tylnej szyby, kontrolka ogrzewania świeci a szyba niestety nie odparowuje !
Bardzo proszę o pomoc !
Od niedawna jestem posiadaczem A6 i odkrywam niestety wciąż jekieś usterki .
Pierwsza - nie działają światła p/mgielne pomimo wyciągnięcia pokrętła "do siebie" tak jak to jest opisane w instrukcji obsługi
Druga - problem z ogrzewaniem tylnej szyby, kontrolka ogrzewania świeci a szyba niestety nie odparowuje !
Bardzo proszę o pomoc !
Ja mam ten sam problemik powiem szczerze.nie działają mi światła przeciwmgielne przód i tył. nie wiem czy to jest spowodowane. sprawdziłem kable pod autem i są ok. Bezpieczniki nie są spalone chyba że może tam go nie mam:) Nie wiem który za to odpowiada a co gorszego nie działa mi również światło w bagażniku. Pojawiają się na desce takie kontrolki:
![Obrazek]()
to są chyba klocki hamulcowe bądź tarcze. nie jestem pewny.możecie potwierdzić?
![Obrazek]()
Natomiast ta żarówka to nie wiem. ÂŚwiatła z przodu i z tyłu mi świecą. Kierunki i stop też.
Co to za żarówka też nie mam pojęcia. Pomożecie?
to są chyba klocki hamulcowe bądź tarcze. nie jestem pewny.możecie potwierdzić?
Natomiast ta żarówka to nie wiem. ÂŚwiatła z przodu i z tyłu mi świecą. Kierunki i stop też.
Co to za żarówka też nie mam pojęcia. Pomożecie?
...wolę stać na pierwszej linii niż wciąż chować się za innych
wolę przyznać się do błędów niż cwaniacko szukać winnych
dbam by każdy z moich dni przyniósł pozytywny wynik
czy to w życia realiach czy w melanżu oparach...
Wszystko dziś sprawdzę więc mam nadzieję że wkońcu to zniknie bo już zaczyna mnie wkurzać:)
Lexio, niestety nie działają. oczywiście bezpiecznik był walnięty lecz światła z tyłu przeciwmgielne się nie świecą a z przodu świeci tylko prawy. Musze zerknąć na żarówkę jeszcze lewego przedniego przeciwmgielnego może to pomoże. Chociaż mój przełącznik coś wariuje. ÂŚwiatła przeciwmgielne są wyłączone a się pali kontrolka na przełączniku że są włączone. Będę teraz sprawdzał w tym tygodniu to dam znać.
Oczywiście lampki tablicy rejestracyjnej się nie święcą a żarówki są dobre. Tak samo i światło w bagażniku też się nie świecie. Stawiam na przekaźnik. Co do światła stop to nie świeci mi się to pod szybą (czyli tzw 3-cie światło stopu). Odłączyłem go i wyjąłem i sprawdzę czy uszkodziła się szyna na diodach.
Pozdr
Oczywiście lampki tablicy rejestracyjnej się nie święcą a żarówki są dobre. Tak samo i światło w bagażniku też się nie świecie. Stawiam na przekaźnik. Co do światła stop to nie świeci mi się to pod szybą (czyli tzw 3-cie światło stopu). Odłączyłem go i wyjąłem i sprawdzę czy uszkodziła się szyna na diodach.
Pozdr
hej co do nieświecącego z tylu p/mgielnego w moim przypadku była korozja, wiec wystarczy kawałek lutownicy kabelka i troszkę kombinacji :D natomiast mam dalej problem z przednimi;/ nie potrafię odkręcić tych dwóch śrub na krzyżaka .. masakra jak trzymają... ma może ktoś na nie jakiś sposób??
pozdrawiam

pozdrawiam