Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Jak ocenić stan cewek

Wszystko co dotyczy benzynowych A6/A7, nie przywiązane stricte do konkretnego modelu.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
armandoo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Jak ocenić stan cewek

Post autor: armandoo » 07 lis 2011, 00:23

Witam,

mam takie pytanie , jak mogę sprawdzić cewki i ich poprawne działanie ?

0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 07 lis 2011, 08:00

armandoo, jeśli Ci nie przerywa silnik i pracuje równomiernie... to raczej działają poprawnie... oczywiście pozostają jeszcze świece... Na akcję serwisową rozumiem, że się nie załapałeś (nie ten VIN)?

Awatar użytkownika
armandoo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: armandoo » 07 lis 2011, 12:12

Niestety nie załapałem się :-(

Wszędzie w ASO mi mówią , że mnie nie obejmuje.

Właśnie zauważyłem ostatnio , że zawsze rano jak silnik pracuje to ma takie przerwy w pracy jakby na ułamek sekundy przestawał dostawać paliwo czy coś.

PS. Idzie w tym wątku dla Ciebie "Pomógł" za pomoc w tym i innych wątkach ..świece , akcje serwisowe itp. :-)

0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 07 lis 2011, 12:30

armandoo pisze:PS. Idzie w tym wątku dla Ciebie "Pomógł" za pomoc w tym i innych wątkach ..świece , akcje serwisowe itp.
A dziękuję :)

Co do przerywania... to może nie koniecznie kwestia cewek/świec... póki silnik nierozgrzany może różnie się zachowywać... takie zdanie ASO :) Ważne jest, jak się zachowuje potem, jak się rozgrzeje...

Oczywiście z naszego punktu widzenia to bzdura... dlatego warto poddać auto porządnej diagnostyce... może to przepływka lub coś innego lekko niedomaga na zimnym... naprawdę może być mnustwo przyczyn :(

Awatar użytkownika
armandoo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: armandoo » 07 lis 2011, 18:19

Właśnie chciałbym wybrać się do kogoś na dobrą diagnostykę porządnym komputerem.
Przebadać sobie wszystko tak dla świętego spokoju. W sumie przebieg mam mały w aucie bo dopiero 75k ( a co najważniejsze pewny przebieg ) jednak wolałbym uniknąć zawczasu niemiłych niespodzianek.

Może kogoś polecicie...jak coś to proszę info na PW

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja