Zauważyłem dzisiaj dziwną sprawę z MMI. Mianowicie po włożeniu kluczyka i odpaleniu silnika wyświetlacz MMI nie załącza się, Jest ciemny. Tak więc używam mniejsze pokrętło, to ON-OFF z regulacją głośności i po przyciśnięciu jakieś dwie, trzy sekundy później wyświetlacz zapala się i radio jest uruchomione. Niestety oprócz tego, nic nie działa. Nie działają przyciski wokół dużego pokrętła, pokrętłem mogę zmieniać w poziomie wybór stacji, ale jednak wciskając w nim od góry klawisz, stacje nie chcą się zmienić.
Poza tym tez nie działają przyciski:
takie jak:
NAVI
CAR, MEDIA, itp.
Zauważyłem, ze w tym czasie regulatory przy kierownicy działają normalnie. Mogę wybrać i zmienić stacje. Mogę używać telefonu przez BLUETOOTH, ale tylko przez regulatory przy kierownicy. No i tak trwa jakieś może dwie minuty.
Następnie MMI wyłącza się i wszystko znika... Jedynie przyciski na konsoli obok dużego pokrętła zaświecają się jednocześni na sekundy. [ÂŁadnie to wygląda, kiedy wszystko się świeci

Włączanie i wyłączanie stacyjki nic nie pomogło.
Czy mógłbym liczyć na jakąś sugestię, co z tym zrobić?
Czy czekać na poniedziałek i śmigać do serwisu?
Teraz, kiedy przed paroma miesiącami skończyła się gwarancja, to trochę smutno jest, bo może zbędnie pociągnąć w koszta.
Może ktoś już miał podobny przypadek?
pozdrawiam