Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[sprzedawca] Oszust i złodziej na forum - Demon1948

Zablokowany
SebaX
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

[sprzedawca] Oszust i złodziej na forum - Demon1948

Post autor: SebaX » 03 lis 2011, 09:09

Witam,

Swego czasu na forum ogłaszał się Demon1948 z ofertą sprzedaży kluczyka do Audi. Potrzebowałem taki kluczyk więc zgłosiłem się PW do delikwenta, było to miesiąc temu.

Odezwał się na gadu-gadu dnia 06.10.2011 z informacją, że kluczyk jeszcze posiada i chętnie go sprzeda. Ustaliliśmy kwotę z przesyłką - 106zł.

Umówiłem się z nim, aby już przygotował kluczyk i wyczekiwał wpłaty, która nastąpi po 10.10.2011 - podałem dane do wysyłki, potwierdził, ze paczka gotowa i czeka na wpłatę.

Zgodnie z umową po 10tym a dokładnie 12 wpłaciłem pieniążki na podany numer konta:

usunąłem !!!
w/g prawa nie wolno udostępniać danych osobowych kolegi który nie udzielił na to zezwolenia

Dostałem potwierdzenie, że paczka wyjdzie z chwilą, gdy otrzyma sms-a z banku. Po paru dniach, dokładnie 17-stego stwierdziłem, że coś długo idzie ta paczka więc interweniowałem, okazuje się, że nie wysłał bo jak tłumaczy, nie ma go w domu i jego dziewczyna ma to zrobić tylko nie ma adresu ( który podawałem dwa razy! ). Oczywiście paczki dalej nie ma i ponownie interweniowałem 22.10.2011 - tym razem zrezygnowałęm z handlu z tym oszustem i zażądałem zwrotu moich pieniędzy. Poinformowałem go, że jeśli nie wróci kasa to zgłaszam sprawę na policji o wyłudzenie. Tłumaczenie oszusta było takie, że nagle zmarła jego siostra i musiał wyjechać, stąd nie wysłał paczki ( a miał prawie dwa tygodnie na to przed przykrym zdarzeniem! ). Oczywiście poprosił ponownie o adres, że jeszcze raz spróbuje wysłać paczkę... - paczki nie ma do dnia dzisiejszego. Pieniędzy też nie zwrócił bo twierdzi, że nie ma i że go to nie interesuje, że chce zwrot moich pieniędzy i ,że "ma to w dupie".

Przestrzegam przed tym wyłudzaczem.

P.S Swoją drogą, jeśli jesteście w podobnej sytuacji, jest nowa opcja aby taki oszust mimo kwoty poniżej 250zł beknął jak za normalne przestępstwo - czyli grzywna lub zawias. Podciąga się to pod przestępstwo internetowe i tu mamy już pole do popisu. Nie zgłaszajcie tego jako zwykłe wyłudzenie.
Ostatnio zmieniony 18 lis 2011, 19:23 przez SebaX, łącznie zmieniany 2 razy.

Zablokowany

Wróć do „Odradzam (spoza Forum)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja