Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C4+Lpg] Spaliny z tłumika porównanie

Silniki benzynowe
ODPOWIEDZ
sojer8
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Tomasz
Rocznik: 2003
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 BMK 224KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

[ A6 C4+Lpg] Spaliny z tłumika porównanie

Post autor: sojer8 » 18 lip 2011, 18:24

Witam. Mam pytanie do posiadaczy A6 z silnikiem 2.6 ABC a mianowicie jak jest u was ze spalinami?? Przyłożyłem ręke do tłumika i musze powiedzieć że szału nie ma. Delikatne gorące powietrze. Przyłożyłem ręke do tłumika u kolegi Kadeta - to dmucha 3x lepiej. Rozkręciłem wydech przed katem i za 2-rurką też słabo. Czy ten typ tak ma??

sevenfifty

Post autor: sevenfifty » 02 lis 2011, 14:28

U mnie też szału nie ma, również delikatnie ciepłe powietrze. Nigdy się nad tym nie zastanawiałem ale wygląda na to że ten typ tak ma :)

piotrek24dm
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Piotr
Rocznik: 2002
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.7T 230KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: piotrek24dm » 02 lis 2011, 20:32

Bo jest tak im lepszy silnik tym bardziej powinno się czuć delikatny powiew niczym tak jak bym człowiek chuchał. Silniki R4 co nie które mają bicie jak w maluchu (np jednocylindrowe w motorynkach to walą mocno) a im większy silnik tym większa kultura pracy np V6, V8, V10 itd. to już inna kultura pracy i one tak będą pracowały. A te małe gówna co jeżdżą po naszych drogach to niczym "pierdzą" spalinami jak np. zapalasz takie auto a stoi na suchym piasku to aż się zakurzy. Co tu więcej pisać im delikatniejszy wydech to świadczy to tylko o wysokiej kulturze pracy silnika. <lol> U mnie ledwo co czuć spaliny a katalizatorów nie mam :]
Piotrku... spójrz, to jest naprawdę proste z ustawieniem profilu auta: nowosci-i-komunikaty/poprawki-nowe-foru ... 00518.html

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja