[ A6 C5] Problem z radiem.
[ A6 C5] Problem z radiem.
Witam. Coś dziwnego stało się z moim radiem.(seryjne) Bez powodu przestało mi grać . Wyłączyłem , włączyłem jeszcze raz. Grało normalnie , jednak gdy próbuje podgłośnić przestaje. Gdy próbuje ściszyć również przestaje. Gra tylko na 1 poziomie głośności (na takim na którym się włącza) a każda próba zwiększenia/zmniejszenia głośnosci sprawia że przestaje i trzeba wyłączyć i włączyć ponownie. Dzieje się tak czy kręcę pokrętłem od głośności w lewo czy w prawo. Spotkał się ktoś z takim czymś?
Med, prawdopodobnie procesor w radiu padł i dlatego ten problem jest dużo tematów np. a6-c5-problem-z-glosnoscia-radia-vt5715.htm pozdrawiam.
Procesory, które są w radiach były produkowane na zamówienie blaupunkta, ponieważ mają już podczas produkcji zaprogramowany ROM. Można je jedynie kupić poprzez serwis blaupunkta. Niestety cena w serwisie powala z nóg.
Taki sam procesor tylko z czystą pamięcią PROM (jednokrotnie programowalną) był dostępny rynku, wystarczyło skopiować program z oryginalnego z radia. Niestety procesory te nie są już produkowane, ponieważ to jest technologia z początku lat 90. Dodatkowo też nie był to tani procesor.
Wpisz na allegro concert naprawa a znajdziesz serwis co naprawia te radia.
Taki sam procesor tylko z czystą pamięcią PROM (jednokrotnie programowalną) był dostępny rynku, wystarczyło skopiować program z oryginalnego z radia. Niestety procesory te nie są już produkowane, ponieważ to jest technologia z początku lat 90. Dodatkowo też nie był to tani procesor.
Wpisz na allegro concert naprawa a znajdziesz serwis co naprawia te radia.