lachtom pisze:koledze biernikowi chodzi o chipa którego zaproponowałem od nas czy kogoś innego znalazł?:P tak jak mówi 500, co do automata przeprogramowanie skrzyni w cenie. No chyba że o kogoś innego chodzi:)
O ciebie mi chodziło.
na drugi tydzień dopiero podjadę, bo za dużo pracy mam i nie mam się jak urwać
chcesz to rób za 1200 i tak będziesz miał to samo co my myśląc że masz lepszego. Nie jesteś w temacie i nie znasz się bliżej z ludźmi pracującymi w warsztatach chipowych. Nie będę tu robił reklamy wystarczy że jeżdżą do nas konkretni ludzie wiedzący o co chodzi i bez wybrzydzania więc to wszystko z mojej strony, a kto chce to zapraszam. A co do hamowni to byłem 3 razy i za każdym razem inny wykres więc dziękuję. Jak dwumas będzie chciał to i tak Ci się WYsra tyle
[ Dodano: 2011-10-29, 01:01 ]
A Ty na gazie to raczej na dziale "tuning wizualny" powinieneś siedzieć:)
Było Audi A6 2,5 TDI AFB 203 KM, Jest Passat B5 FL 1.9 TDI AVF 131 KM
Witam swoją A6 po zakupie sprawdzałem u znajomego i nie znalazł innego przebiegu niż w skazywany w tedy 176tyś, po numerze vin w niemczech dowiedziałem się że miała robiony przód po stłuczce ale teraz ma chociaż ładne lampy Spalania nie kontroluje, ale 7l na pewno bierze w cyklu miejskim, na trasie do niemiec ok 6l.
A co do chipa to robiłem w łodzi www.g-lab.pl u "Uysy-ego" podobno znany w swoim środowisku, tyle że prawie na tysiąc mnie skasował ale program pisał sam. Klika prób na hamowni tu podkręcił konie, tam moment trochę przycioł i tak to mniej więcej wyglądało. Ale! że nigdy nie jest tak pięknie stwierdził że, turbo przeładowuje a innym razem za mało diagnoza lekko zapieczona kierownica. Koszt czyszczenia u nich na miejscu, bo prowadzą z kolega również mechanikę 400zł, teraz turbo dmucha tak jak powinno i kiedy powinno.
Efekt?! kiwające głowy pasażerów
Pewnie "lachtom " też ma racje że za 500zł będzie miał to samo, ale jak sam pisze trzeba znać się z nimi trochę lepiej. A może i za dziękuje, bo kopiuj w klej wiele nie kosztuje! a czego to dla kolegów się nie robi jak testują na sobie nasz nowy wirus
Po pierwsze sory trochę mnie poniosło z tym LPG:) tak jak napisałem trzeba sie z nimi trochę lepiej znać żeby wiedzieć że też mają gotowce w których idzie zrobić korekty tak jak u nas:) a co do dwumasu to jest jeden z droższych wydatków tym bardziej jak jeszcze dojdzie sprzegło do tego. Hamownia w pszczynie nie pamiętam nazwy byłem tam z hondziarzami i każdemu co innego wychodziło po 2 próbach...być może kiepska hamownia
Jak najbardziej ale jakie efekty będą to Ci powiem jak mi podasz numer sterownika bo jak wiesz z AEB-em różnie bywa i musi byc dopracowany. Podaj numer możesz na priv i dam Ci odpowiedz
Jak chipowałem w ECUProject we Wrocławiu (dawny dynosoft) to chłopcy mówili że do chipowania nie jest niezbędna hamownia - można też robić testy drogowe. Nie mieli wtedy hamowni dla quattro więc hamowali jedynie ośki. Znajomemu robili Q7 w quattro i zadowolony - wystarczyły testy drogowe. Co do programów to gdzieś czytałem (chyba na elektrodzie) że kupuje się gotowe mapy i "dopasowuje" do silnika biorąc pod uwagę jego wyeksploatowanie, poprzedni soft bo i te były fabrycznie różne itd... Ciekaw jestem jak to jest na prawdę. Ale pewnie się nie dowiem bo to tajemnica handlowa... W każdym razie oprócz wyczytania tego gdzieś (o gotowych mapach) podobnie mówił mi kumpel elektronik samochodowy który pracował w niemcowni i jeden tuner w Krakowie - ma warsztat przy sklepie rowerowym "Secesja" na chyba Wielickiej.
Podawanie wypłaty w wartości brutto
To jak podawanie długości członka razem z długością kręgosłupa...