auto świeżo zakupione. po przechodzeniu skrzynią (tiptronic) z P na R zawsze zapika parktronic i wydaje mi sie też ze raz dział a raz nie. czy to zapiszczenie nie jest czasami sygnałem że jest uszkodzony jakiś czujnik?
czy tak powinno być?
[ AFB 2.5 150 KM] audi a6 c5 2.5 tdi problem z parktronikiem
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T AJL 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Witam,
U mnie po włączeniu biegu wstecznego następuje dłuuugie pipczenie.
Co to może byc i jak to naprawić/sprawdzić który z czujników gra w człona?
Kolejne pytanie, czy reszta czujników działa bo po pewny czasie sygnał milknie i wydaje mi się że funkcja ta nie działa, gdyż ostatnio podczas parkowania byłem bardzo blisko przeszkody i cisza...zderzakiem nie chciałem sprawdzać...
Pozdrawiam
U mnie po włączeniu biegu wstecznego następuje dłuuugie pipczenie.
Co to może byc i jak to naprawić/sprawdzić który z czujników gra w człona?
Kolejne pytanie, czy reszta czujników działa bo po pewny czasie sygnał milknie i wydaje mi się że funkcja ta nie działa, gdyż ostatnio podczas parkowania byłem bardzo blisko przeszkody i cisza...zderzakiem nie chciałem sprawdzać...
Pozdrawiam
Wystraczy, ze jeden czujnik jest zepsuty to nie dzialaja wszystkie, gdzes juz pisali jak sprawdzic ktory czujnik padl na tym forum. Wlaczasz auto z wrzuconym biegiem wstecznym ale nie silnik tylko kluczyk przekrecasz by elektryka działała i dotknij delikatnie kazdy czujnik, sprawne lekko pulsuja i pykaja jak ucho przylozysz.