Witam!! Zauważyłęm ostatnio, że jak gra mi radyjko (seryjne chorus) i załączę przycisk ogrzewania tylnej szyby, to radio traci fale i z głośników słychać tylko szum...
Poza tym to ostatnio (odkąd spadła temperaturka) dało się zauważyć, że samo ogrzewanie szyby albo działa jakby nie mogło, albo w ogóle nie działa...
Co to może być?? Jakieś zwarcie pomiędzy ogrzewaniem tylnej szyby a anteną radia??

Grzanie tylnej szyby a antena radia
- Jigitt
- Forum Audi A6 / A7 
- Imię: Tomi
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T AWT 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Grzanie tylnej szyby a antena radia
Mówisz QUATTRO...
Myślisz AUDI...
Było: 80-B2, 100-C3, 100-C3, 100-C4, C5, C5FL, C6,
jest znów C5FL :D
						Myślisz AUDI...
Było: 80-B2, 100-C3, 100-C3, 100-C4, C5, C5FL, C6,
jest znów C5FL :D
- 

KrzysiekPZG
- Forum Audi A6 / A7 
mam antene w tylnej szybie (sedan), szyba ma grzanie.
Masa (-) grzania ma zwarcie z anteną, co może jest normalne.
Ale najdziwniejsze jest dla mnie ze zntena ma zwarcie z karoserią auta - czy tak ma być?
Stacje odbiera mi dobrze ale zawsze sa jakies małe syfki w odbiorze które jednak przeszkadzają.
12v idzie na wzmacniacz antenowy
pytanie czy antena może/powinna mieć zwarcie z karoserią - sprawdzane meirnikiem
?

Masa (-) grzania ma zwarcie z anteną, co może jest normalne.
Ale najdziwniejsze jest dla mnie ze zntena ma zwarcie z karoserią auta - czy tak ma być?
Stacje odbiera mi dobrze ale zawsze sa jakies małe syfki w odbiorze które jednak przeszkadzają.
12v idzie na wzmacniacz antenowy
pytanie czy antena może/powinna mieć zwarcie z karoserią - sprawdzane meirnikiem
?
było A6C5 AFN, jest A6C6 BLB

Tak jak kolega krzysztofput pisze, sprawdź styki (masa szyby jak się nie mylę jest za prawym tylnym słupkiem)
 Tak jak kolega krzysztofput pisze, sprawdź styki (masa szyby jak się nie mylę jest za prawym tylnym słupkiem)