Witam.
Brat jest posiadaczem audi A6 2,5 tdi 150KM AFB.
Mechanik powiedział, że musi wymienić lub zregenerować pompę wtryskową. Regeneracja to koszt 2400 PLN'ów. Zostaje raczej poszukać używki i tu moje zagadnienie:
Znalazłem w regionie pompę używaną tylko o innym oznaczeniu, brat ma 059130106a , a gość ma na sprzedaż za 1250zł pompę z 2003r. z passata od silnika AKN(więc brata bliźniaka-jednojajowego rzekłbym) tylko o oznaczeniu 059130106b. Pytanie;? czy będzie to bez najmniejszych problemów ze sobą stroiło? czy raczej odpada włożenie takiej pompy? ewentualnie pompy o jakich oznaczeniach możemy zamiennie zastosować?
Z góry dzięki za podpowiedzi.
Ps. Może ma ktoś namiary na jakąś pewną pompę?
Pozdrawiam
[ AFB 2.5 150 KM] Zmiana pompy wtryskowej-
Re: Zmiana pompy wtryskowej-
[zaraz ktos ci usune tego posta uzyj opcji szukaj to poczytasz nie raz bylo inna pompa nie bedzie musi byc o tych samych numerach masz koncowke a to musi byc koncowka a ja szukam pompy o tym numerze koncowym 106 b jak cos to daj namiar na goscia i ile chce za ta pompe
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
vito_82, mam nadzieje ze zdajecie sobie sprawe (wraz z bratem), iz te pompy maja kilka bolaczek ('palace' sie tranzystorki, zacierajacy sie tloczek od przestawiacza kata poczatku wtrysku) i zdecydowana wiekszosc pomp (o ile nie wszystkie) dziela sie tylko na dwie grupy: takie po regeneracji oraz takie przed....
Mam nadzieje ze bedziesz mogl sobie dobrze sprawdzic taka uzywana pompe przed zakupem.
Mam nadzieje ze bedziesz mogl sobie dobrze sprawdzic taka uzywana pompe przed zakupem.
- krzycho0110
- Forum Audi A6 / A7
1250zł za używaną pompę ,ja bym się nie pchał w stratę takiej kasy ,regeneracja 2000zł bez kombinowania ,używaną można kupić ale nie za więcej jak 500-600zł inaczej to nieopłacalny interes tym bardziej że to różne modele i rok . Policz dobrze bo możesz wtopić 1250zł + regeneracja 2000zł + nerwy i czas ,a nie mówię jak staniesz w szczerym polu przy -20c 
ps. nie wiem jak w passacie z 2003r ,ale w audi po liftingu komunikacja z pompą (częściowo lub w całości)jest po can ....

ps. nie wiem jak w passacie z 2003r ,ale w audi po liftingu komunikacja z pompą (częściowo lub w całości)jest po can ....