Oświetlenie Tablicy i bagażnika - Problem
- Wybuchowy2
- Forum Audi A6 / A7
Oświetlenie Tablicy i bagażnika - Problem
Witam! Nie świeci mi podświetlanie tablicy rejestracyjnej. ÂŻarówki są Led-owe , ale nie było z nimi wcześniej żadnych problemów. Oświetlenie Bagażnika także Led-owe, świeci ale po odpaleniu silnika zaczyna co jakiś czas migać (tak jak by przerywało). Sprawdzałem bezpieczniki, kable, wtyki i już nie mam zielonego pojęcia. Jak by tego było mało, gdy szukałem usterki straciłem także tylne przeciwmgielne
. Pomóżcie.

- Wybuchowy2
- Forum Audi A6 / A7
Ledy założyłem w całym samochodzie tak jak Bexa w tym temacie: a6-c6-wymiana-oswietlenia-wewnetrznego- ... t29276.htm-=Rafal=- pisze:Może wiązka do klapy się przetarła. Ledy jakieś markowe, czy tanie zamienniki? Jak tanie, to nie dziwne że migoczą albo że padły.
Migoczą tylko te w bagażniku , przy uruchomionym silniku.
Sprawdzałem miernikiem i nie ma napięcia na gniazdach żarówek.
- Wybuchowy2
- Forum Audi A6 / A7
Widzę że większość powodów to przerwany kabel lub brak masy. Ale czy to powód że to wszystko się dzieje ? tzn. Brak oświetlenia tablicy , brak przeciwmgielnych i głupiejące oświetlenie bagażnika ?slavi16 pisze:Wybuchowy2, przejrzyj to:
a6-c5-oswietlenie-tablicy-rejestracyjne ... ie+tablicy
c5-25-oswietlenie-tablicy-rejestracyjne ... ie+tablicy
a6-c5-oswietlenie-tablicy-rejestracyjne ... ie+tablicy
Sprawdzę tę wiązkę kabli ale mam pytanie , jak wyjąć ją z tej gumowej otuliny ?
- Wybuchowy2
- Forum Audi A6 / A7
Bardzo Wam Dziękuje Slavi i Rafał
Klikam ''Pomógł''
Przyczyną tych wszystkich usterek jednak były przerwane 2 przewody. Tablica świeci , przeciwmgielne świeci i bagażnik nie wariuje
Tylko jeszcze się zastanawiam czy podczas otwierania bagażnika powinny gasnąć przeciwmgielne i przygasać tablica ? Wcześniej tak było, a teraz świecą bez przerwy.Nie wiem czy z powodu tych kabli i czy może tak powinno być.

Tylko jeszcze się zastanawiam czy podczas otwierania bagażnika powinny gasnąć przeciwmgielne i przygasać tablica ? Wcześniej tak było, a teraz świecą bez przerwy.Nie wiem czy z powodu tych kabli i czy może tak powinno być.
- Wybuchowy2
- Forum Audi A6 / A7