Witajcie. Mój problem jest tego typu, że przy otwieraniu auta z pilota nie otwierają się tylne prawe drzwi, w ogóle rygiel się nie podnosi. Teoretycznie wygląda top jakby chciał się unieść do pozycji otwartej, bo dwukrotnie drga w górę, jednak jako jedyny z wszystkich drzwi pozostaje w pozycji zamkniętej. Drzwi nie da się otworzyć od środka ciągnąc za klamkę.
Jednakże... jak wsiądę do auta i zapalę silnik a następnie wcisnę przycisk otwarcia drzwi znajdujący się na boczku drzwi kierowcy, rygiel się podnosi i drzwi się otwierają. Czasem... ale to bardzo rzadko przycisk ten otwiera te zamknięte drzwi przy zgaszonym silniku, ale to się zdarza sporadycznie...
Myślałem, że to może wina słabego akumulatora, bo faktycznie był już padaką i mógł dawać za mało prądu, ale nie... aku nówka sztuka, a problem pozostał...
Co to może być??
[ A6 C5] nie otwierające się tylne drzwi z pilota
- Jigitt
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomi
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T AWT 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
[ A6 C5] nie otwierające się tylne drzwi z pilota
Mówisz QUATTRO...
Myślisz AUDI...
Było: 80-B2, 100-C3, 100-C3, 100-C4, C5, C5FL, C6,
jest znów C5FL :D
Myślisz AUDI...
Było: 80-B2, 100-C3, 100-C3, 100-C4, C5, C5FL, C6,
jest znów C5FL :D
Pewnie dostała Ci się woda do środka zamka i skorodowały styki przy silniku. Musisz wyjąć zamek, rozłożyć plastikową puszke przy nim. W środku zobaczysz dwa silnika, płytkę drukowaną z dwoma mikrostycznikami oraz kilka plastikowych elementów - które są poruszane silniczkami. Zobacz czy nie ma tam śladów korozji. Problem u Ciebie jest z tym mniejszym silnikiem - nie porusza się i nie odblokowuje prawidłowo zamka.
A6 quattro S-Line 2,5 TDI AKN 1999r
A6 C6 Allroad 3.0 TDI ASB 2008r
A6 C6 Allroad 3.0 TDI ASB 2008r