Jest kilka tematów odnośnie podgrzewania niesprawnego ale nie odnalazłem tam podobnego problemu i jednoznacznej pomocy, z reguły komuś jak nie grzeje to w ogóle, bowiem u mnie sprawa wygląda następująco...
Fotel pasażera grzeje cały konkretnie jak trzeba, natomiast u kierowcy grzeją tylko i wyłącznie boczki w 'siedzisku', środek nie grzeje w ogóle zarówno jak oparcie, również w ogóle.
Co może być przyczyną, czy każdy element ma osobne maty? osobne podłączenia?
czy tam jest jakiś sterownik, który mógł się zepsuć?
jakieś kostki przekaźniki? gdzie tego szukać? gdzie zaglądać, jak rozbierać? co posprawdzać? proszę o porady...
(fotele tzw. "parówki"? full elektryka)
Zauważyłem w aucie luźny brązowy kabelek pomiędzy fotelem a tunelem środkowym, przewód wychodzi z pod plastiku tunelu, wygląda to trochę prowizoryczne, chociaż może audi tak robiło co by mnie zdziwiło. Najprawdopodobniej od czegoś się odczepił, nie wiadomo gdzie był i to jest zagadka dla jakiegoś elektryka specjalisty z forum...
Dodam że mierzyłem miernikiem i jest na nim napięcie tylko na zapłonie po włączeniu ogrzewania foteli. 12V pojawia się o dziwo od 2-go stopnia, na pierwszym nie ma napięcia... czyżby potencjometr zepsuty? no ale to mniej ważne.. najważniejsze to gdzie podłączyć ten przewód? przypomnę że boki fotela w siedzisku grzeją, reszta jak lód... najwidoczniej przewód odpowiada za resztę, prosiłbym abyście sprawdzili czy u was też to tak wygląda...
załączam fotkę przewodu i kostek pod fotelem:
Pozdrawiam.
[ Dodano: 2011-10-27, 00:47 ]
są na tym forum jacyś elektrycy?